dinsdag 21 maart 2023

Krekel eten: de toekomst?

 Vorig weekend heb ik iets gedaan waar ik al heel lang benieuwd naar ben: ik heb een krekelburger gegeten. De smaak was redelijk nootachtig en het smaakte me goed. 


Waarom krekels?

Dit is niet allemaal mijn mening, maar dit zouden redenen kunnen zijn om voor krekels te kiezen:
  • Krekels zitten boordevol met eiwitten, vitamines en mineralen, maar bevatten niet de vetten die veel vlees wel bevatten. Hierdoor is het gezonder.
  • Krekels verkleinen je ecologische voet-afdruk: ze hebben veel minder vocht en voedsel nodig dan andere dieren die we eten.
  • Krekels hebben niet de "zieligheidsfactor" die zoogdieren vaak hebben 
  • Krekels bevatten geen antibiotica
  • Krekels lijken qua DNA minder op mensen dan zoogdieren, hierdoor is de kans op een overdracht van ziektes, zoals je dat bij zoogdieren wel eens ziet gebeuren, erg klein. 

Wat vond ik ervan?

Ik vond de krekelburger best lekker en zou hem zo nog een keer bestellen. Het is wat mij betreft een prima alternatief voor een vegetarische burger, omdat ik vooral voor vegetarisch kies vanwege de ecologische voet-afdruk. Ik snap dat dit voor de die hard vegetariërs en veganisten anders zal liggen. 

Zou jij wel eens een krekelburger durven te proberen? 

4 opmerkingen:

  1. Nee, ik eet geen dieren, ook geen insecten!
    Theater

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nederlandse dieren die we eten bevatten al meer dan vijftig jaar geen antibiotica. Als dieren ziek zijn en antibiotica moeten, mogen ze niet in de voedselkring worden gebracht, niet geslacht, melk van koeien die antibiotica krijgen laten ze weglopen, komt niet in de melk. Zo jammer en schadelijk dat de Amerikaanse dierenbescherming, vegetariërs en vegans dit nog steeds zo hard roept dat mensen hier denken dat het in Nederland en Europa ook in vlees en melk zit.

    Het is wel zo dat grootgrutter zoals AH zijn biefstukje liever uit Argentinië haalt, waar dus wél antibiotica in zit. Dat vlees is goedkoper omdat de regels er minder streng zijn. (niet dat het goedkoper verkocht wordt, er wordt meer winst op gemaakt)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het een rare ontwikkeling en nogal hypocriet. Als je geen dieren eet dan eet je geen dieren. Dat ze minder aaibaar zijn is natuurlijk een non-argument. Ieder z'n meug maar voor mij geen krekels.
    Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er is ook niemand die beweert dat het vegetarisch is. Ik zeg dat het een alternatief is voor een vega burger, niet DAT het een vega burger is. Voor mensen die vegetarier zijn vanwege hun ecologische voetprint, kan dit een ALTERNATIEF zijn.

      Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)