maandag 19 februari 2024

Update voor het afvallen

 Ik had me eigenlijk voorgenomen om ongeveer elke 2 weken een update te schrijven, maar vorige week is het me door de hectiek een beetje ontschoten. Dus bij deze ook nog een update van het afvallen. 


Mijn gewicht gaat over het algemeen nog steeds rustig aan iets naar beneden. Deze week was de eerste week dat ik een kleine stijging had, maar dit is ook goed te verklaren. Doordat ik gestresst was heb ik wat meer en ongezonder gegeten. Daarnaast hebben we voor Valentijnsdag ook een high tea gedaan, dat helpt natuurlijk ook niet mee, maar was wel heel lekker en romantisch met zijn tweetjes. 



Ook probeerden we deze week weer twee gerechten uit het vegetarische kookboek van Project Gezond, De pasta met spinazieroomsaus was erg lekker, maar niet erg fotogeniek. De nacho-salade die we voor de lunch maakten heb ik wel leuk op de foto gekregen:


De recepten uit dit kookboek bevallen met tot nu toe eigenlijk allemaal, dus ik heb voor mezelf besloten dat ik mezelf nog een kookboek van Project Gezond cadeau doe als ik 10 kilo ben afgevallen. Dit is een leuke motivatie voor mezelf, en helpt me vervolgens ook weer bij het afvallen. Ik ben wel benieuwd welke jullie zouden kiezen? Hier staan ze allemaal op een rijtje. 


Ik heb er in elk geval alle vertrouwen in dat het, nu de afvoer weer gefixt is en het normale ritme weer kan worden opgepakt, mijn gewicht nu vanzelf weer zal gaan dalen. In totaal ben ik nu toch al 6 kilo kwijt - geen slecht resultaat voor 7 weken hiermee bezig zijn. 

9 opmerkingen:

  1. Prima resultaat en als je weet waardoor je die week niet bent afgevallen, gelijk gebleven of zelfs paar ons aangekomen is het prima, dat is het leerprocess en dan raak je ook niet in paniek om minder gemotiveerd.
    Ik heb geen behoefte meer aan boeken, heb al 50 jaar ervaring en alle "nieuwe" methodes wel geprobeerd. Nu weet ik het wel en ik eet vooral door de week simpel en koolhydraatarm dan kan ik in het weekend iets extra's nemen. Zo blijf ik redelijk op gewicht. Eind december 2x ziek geweest (maag en darmproblemen) en daardoor 3 kilo afgevallen. Ben daar heel tevreden mee en hou het nu op dat gewicht en dan blijft het oppassen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 6 kilo in bijna net zoveel weken is bijna een crash dieet. Maar het resultaat maakt het doorzetten wel makkelijker.

    Ik ga gemiddeld 500 g per week naar beneden maar het kan zomaar een kilo schelen per dag. Beetje meer koolhydraten eten, beetje meer zout en je houd vooral vocht vast en dat zie je gelijk.
    Wij monitoren dan ook vooral vet% en spiermassa. Daarom veel krachttraining om de spieren te behouden en omdat te doen worden er proteinen toegevoegd aan mijn voedingspatroon. (1,5 g per kg lichaamsgewicht per dag) Inmiddels ben ik in een half jaar 13 kg kwijt, maar heb er wel 1,5 kg spiermassa bij gekregen. Er zijn dus ook overal ettlijke cm van af, behalve mijn schouders, die zijn nu iets breder aan het worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het gaat wel snel he? Toch volg ik zeker geen crash-dieet.

      Verwijderen
    2. Een kilo per week is echt wel veel. Ik ben met hulp van een dietist nu 10 kilo afgevalen en heb daar vijf maanden over gedaan. Op naar de volgende tien. Ik eet normale voedingsmiddelen, weeg koolhydraten wel af maar dat zijn normale hoeveelheden, net als eiwitrijke voeding. Geen extra proteinen of zo.
      Probeer wel elke dag extra te bewegen. Het blijft een heel gedoe, afvallen, maar je went er wel aan. Als ik nu een gebakje of zo eet voel ik me vol een beetje duizelig van de suiker.
      Wens je succes met verder afvallen

      Verwijderen
    3. In een van je vorige berichtjes had je het over aankomen na het eten van een pokebowl en dat je het slecht kon verklaren.

      Een pokebowl is veel rijst: rijst zijn koolhydraten en die houden meer vocht vast in de darmen, zeker als je het maakt met zilvervliesrijst. Je bent dan wel zwaarder maar niet in vet of spieren aangekomen, een paar dagen later heb je dat verwerkt en via urine en ontlasting er gewoon weer uitgewerkt.

      als je alleen vet wilt afvallen mag het calorie tekort niet te groot zijn max 500kcal per dag anders ga je ook je spieren opeten. En die wil je juist wel behouden want die gebruiken de energie. Daarom is het toevoegen van alleen of meer cardio juist niet zo'n goed idee want je wil juist spieren kweken. Vrouwen worden niet heel makkelijk van die spierbundels, daar moet je echt heel veel voor doen en nog veel meer voor laten. Dus ik zou je aanraden om toch ook krachttraining toe te gaan voegen.

      Verwijderen
  3. Ik zou voor het boek 'lekker snel' gaan, omdat ik op werkdagen dan in korte tijd iets gezonds op tafel kan zetten, maar dat is voor jou wellicht minder relevant.

    Die salade ziet er lekker uit!
    Je doet het hartstikke goed hoor. Je lijf reageert kennelijk gewoon snel op je veranderingen nu. Da's toch fijn, aangezien je er ook wel tegenop zag i.c.m. je medicatie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die spreekt mij ook zeker wel aan inderdaad, ik hou er zelf ook wel van om lekker snel klaar te zijn met koken. Ik ben namelijk niet zo'n kok. Dit spreekt me ook zo aan in de boeken van project gezond: de recepten zijn niet te ingewikkeld en alles wat je ervoor nodig hebt is wel in de supermarkt te vinden tot nu toe :)

      Verwijderen
  4. Ik heb van het weekend het lekker snel klaar boek ontvangen. Ik ben geen keukenprinses, heb ook geen plezier in koken dus het lekker snel klaar principe sprak mij wel aan. Heb er nog niks uitgemaakt maar de recepten zien er goed uit en net wat je zegt alle ingrediënten zijn in de supermarkt te krijgen.
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat toevallig. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt als je er eenmaal iets uit hebt gekookt!

      Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)