maandag 18 maart 2024

Afvallen update 6: joepie, zichtbaar resultaat!

Natuurlijk wist ik al dat het afvallen goed ging, maar eindelijk was er dan ook iemand die er wat van zei: mijn schoonmoeder vroeg namelijk of ik was afgevallen. Het begint nu dus ook voor anderen goed zichtbaar te worden. Dat is heel leuk om te horen. Al doe ik het natuurlijk voor mezelf, toch is het ook fijn als anderen het ook gaan zien. 

GLI beweegkuur gestart

Vanaf vandaag ben ik gestart met de GLI beweegkuur. Ik heb vanochtend een gesprek gehad met mijn coach en morgen heb ik een gesprek met de fysiotherapeut. Ik zal hier later deze week wat uitgebreider op terugkomen in een eigen blogpost. 


Resultaat

Ik ben inmiddels 9,1 kilo afgevallen *. Ik had eerlijk gezegd zelf niet verwacht dat er iets af zou zijn ten opzichte van vorige keer. Ik ben namelijk lekker uitgebreid uit eten geweest vorig weekend, toen zijn we tapas gaan eten als cadeautje voor mijn schoonmoeder. Dus ja, dan gaat het even wat minder snel, was mijn gedachte. Ik ben geen race aan het lopen, maar wil dit echt zien als een nieuwe leefstijl, dus af en toe uit de band springen hoort daar ook gewoon bij, het moet tenslotte wel leuk blijven. ๐Ÿ˜Š Maar dat ik dan tรณch nog zo'n mooi resultaat heb, daar ben ik natuurlijk wel heel blij mee. 

* Vanochtend woog ik door een vrij koolhydraatrijke en zoute maaltijd weer een kilo meer, maar aangezien dat er morgen weer grotendeels vanaf is, houd ik toch de 9,1 kilo aan. 


Lekkere recepten

Ook deze weken maakte ik weer wat lekkere recepten van Project Gezond. Waaronder deze lekkere gevulde aubergine uit het Vegetarische kookboek:


Ook de vegetarische lasagne uit het kookboek stond weer op het programma. Dit is nu al een favoriet van mij geworden, ik vind dat echt zalig. En zelfs Tobias (geen liefhebber van lasagne) vond het lekker. De foto's van dit gerecht worden wel steeds beter ook haha: 




Verder heb ik inmiddels ook drie van de andere kookboeken van Project Gezond in huis, vanuit de bibliotheek. Ik had ze beter om de beurten kunnen reserveren, nu is het erg overweldigend en weet ik eigenlijk niet meer waar ik moet beginnen ๐Ÿ˜… maar het biedt me ook wel gelijk de kans om ze goed met elkaar te vergelijken, voor het geval ik er toch ooit nog eentje zelf zou willen aanschaffen. 
Alles wat ik tot nu toe heb gemaakt is zo lekker dat ik het zeker niet uitsluit dat dit op termijn gaat gebeuren, want dan is het toch wel fijn om de recepten altijd bij de hand te hebben. ๐Ÿ˜Š 

Van de kookboeken die ik nu heb spreekt Altijd Lekker me het meest aan - hier staan meer recepten in en geen hele weekmenu's. Uit dit kookboek maakte ik afgelopen vrijdag ook al de tomaatjes met ei en broodsoldaatjes. Mijn tomaatjes waren alleen wat kleiner dan die uit het boek, dus het tweede ei heb ik er maar bij gebakken ๐Ÿ˜‚




Hoe dan ook: het gaat nog steeds lekker met afvallen. De twee-wekelijkse updates helpen mij ook om gemotiveerd te blijven. Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om hierover te lezen. 

6 opmerkingen:

  1. Super knap van je! En om het vol te houden moet je af en toe ook eens uit eten kunnen o.i d. En soms zal het misschien niet zo goed gaan en dan toch doorzetten vind ik nog het moeilijkste. Ergens hoorde ik: als je naar je werk rijdt en je moet stoppen voor een rood verkeerslicht (of je moet een stukje terug vanwege een wegafzetting) ga je daarna ook weer door. Dan zeg je niet, het wil niet dus ik rij maar weer naar huis...Zo werkt het met afvallen ook en dat was een eye opener voor me!

    Groetjes van Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker een mooie eye opener. En zo doe ik het inderdaad ook tegenwoordig: als ik een keer iets heb gegeten dat minder handig was, dan ga ik gewoon vanaf het eerst volgende maaltijdmoment weer terug naar mijn eigen plan, en niet denken: de dag is nu toch al verpest

      Verwijderen
  2. Enne... je maaltijden zien er lekker uit! Ik krijg spontaan zin in lasagne! ๐Ÿ˜
    Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat snap ik. Mij kan je eerlijk gezegd echt 's nachts wakker maken voor een goede lasagne, ik vind dat zooo lekker

      Verwijderen
  3. Hallo Daan, goed bezig hoor. Lekker doorgaan zo. Ik doe op het moment mee met TOM, thuis onbeperkt mobiel. Januari begonnen tot 22 april. Is 2x p.w onder leiding van een diรซtiste en fysiotherapeut. Is wel voor ouderen. Gaat uit van veiligheid.nl en buurtwerk. Is ook nog gezellig, gratis en in de Oosterwiek groetjes Lidy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt ook wel heel goed! Fijn dat ze zoiets organiseren. En de oosterwiek is ook nog goed te doen qua afstand :)

      Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)