maandag 4 maart 2024

Update 5 van het afvallen

Vandaag is het weer tijd voor een update over het afvallen. Als het goed is word ik deze week ook gebeld om een afspraak te maken voor de GLI (gecombineerde leefstijlinterventie), als extra ondersteuning. Ondanks dat ik hier nog niet mee ben begonnen gaat het tot nu toe erg goed gelukkig, dus daar ben ik erg blij mee.


Resultaat

Ik ben ondertussen 8,2 kilo afgevallen. Mijn doel om 500 gram per week af te vallen behaal ik dus elke keer ruimschoots. Sommige mensen zeiden vorige keer: dat klinkt als een crashdieet. Maar dit is zeker niet zo! Ik zorg ervoor dat ik elke dag 500 kcal minder eet dan mijn energie-behoefte. Daarnaast doe ik mijn best om elke dag minstens een half uur te bewegen. Blijkbaar reageert mijn lichaam hier erg goed op. Vergeet ook niet dat ik toen ik begon 30 kilo te zwaar was, dus ja, dan gaat het sneller dan wanneer je bijvoorbeeld maar 5 kilo kwijt moet. 


Uitprobeersel: ESN designer flavor powder

Op Instagram zag ik elke keer reclame voor ESN voorbij komen, onder andere voor het designer flavor powder, wat ook wel flav 'n tasty wordt genoemd (oude naam). Het is een poedertje dat je o.a door yoghurt of kwark kunt roeren om er een smaakje aan te geven. Ze hebben smaakjes als raspberry cheesecake of chocolade fudge. Er zitten weinig kcal in en je pimpt er een beetje je saaie kwark ermee op. 

Omdat ik het best duur vond heb ik eerst een aantal samples gekocht, namelijk de bovengenoemde smaken en ook nog tropische vruchten en vanille-mokka. Ik vind de smaakjes lekker en de afwisseling zorgt ervoor dat ik toch met wat meer plezier mijn kwark eet. Het bevat wel (veel) zoetstof. Ik ben daar zelf niet op tegen, maar snap het heel goed dat andere mensen hier wat huiverig voor zijn. Maar mij helpt het dus goed, dat ik het gevoel heb dat ik af en toe toch nog iets lekker zoets kan eten zonder alle extra calorieën die dit normaal gesproken met zich meebrengt. 

Project gezond

Verder aten we ook weer een aantal maaltijden van project gezond, waaronder deze lekkere pastaschotel met spinazie-kaassaus. Echt een aanrader uit het boek Vegetarisch van Project Gezond.


Nou, op naar de 10 kilogram, dan doe ik mezelf niet een kookboek cadeau, maar een abonnement op de bieb, zodat ik alle kookboeken een keertje kan lenen en dan op die manier kan kijken welke mij het beste bevalt 😁

4 opmerkingen:

  1. Jeetje, wat ben je goed bezig. Allemaal op eigen kracht, daar mag je trots op zijn. Ook slim om het 'leuk' te houden met smaakjes enzo. Een vriendin van mij gebruikt eiwitpoeder met een smaakje. Erg lekker en ook gelijk wat langer een gevuld gevoel.
    Ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zijn groot verbruikers van ESN producten, de clear whey limonade is ook heel erg lekker en de protein bars zijn tot nog toe de enigen die ook echt lekker zijn. Ook hebben we nog een pot met chocolade pudding van ze staan. Beetje melk, even schudden en dan in een schaaltje gieten en even wachten. mjumm.
    Nadeel is dat merk wel duur is dus de basis dingen als whey powder en creatine halen we bij goedkopere leveranciers als myprotein.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het is wel prijzig. Maar ik zie ook veel kortingscodes voorbij komen, dus volgens mij hoef je nooit het volle pond te betalen

      Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)