woensdag 16 november 2011

wwekmenu week 46

Ik begin steeds meer de voordelen te zien van het aanhouden van een weekmenu. Op die manier kan ik wekelijks boodschappen doen in plaats van elke dag te moeten. En dat voorkomt weer impuls-aankopen.Deze week hebben we het volgende menu:


Woensdag:
Nasi met Chinese kool, wortel en ui.

Donderdag:
Wedges met een salade.

Vrijdag:
Stamppot boerenkool met pinda's als vleesvervanger.

Zaterdag:
We eten onderweg, omdat we een weekendje weg gaan.

Zondag:
Pastinaak soep.

Maandag:
Eten bij mijn ouders.

Dinsdag:
Courgette-aardappel schotel.

3 opmerkingen:

 1. Ik ga nu elke zaterdag met de fiets naar de bioboer. Zo fijn om een hele berg groenten te kopen! Doordat echt beslist is dat de groenten enkel van de boer komen, moet ik mijn aankoop goed bedenken. En doordat ik erover nadenk, kan ik mijn moeder goede tips geven over welk eten ze op welke dag kan bereiden zodat alles op geraakt en er niets verspild wordt! Een weekmenu is ideaal!

  En chinese kool... vertel niet dat jullie dat met z'n tweetjes in één maaltijd op krijgen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd een weekmenu nooit zo goed vol, vanwege onregelmatigheid bij mijn vriend, of gewoon simpelweg trek in iets anders. Maar misschien moet ik het toch nog eens opnieuw proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik plan voor zo'n 5 dagen, dan kan ik nog 2 dagen ter plekke kiezen. Dit werkt beter voor mij. (ik werk ook onregelmatig, dat is lastig).
  In de zomer is voor een week halen niet echt handig, met al die bladgroente!! Nu wel, met al die kolen en knollen!!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)