zondag 1 januari 2012

oud en nieuw met (teveel) beesten

Jeetje, het was me het avondje gister wel! Na het eten moest de hond worden uitgelaten. Sander besloot om tegelijkertijd het groen afval weg te gooien; de groene afvalbak staat op ons dakterrasje, dus die pakte hij eerst. Toen hij de hond daarna wilde gaan aanlijnen zag hij opeens een muisje lopen bij de afvalbak! Nu bleek die dus in de groene afvalbak te zitten en inmiddels dus in ons huis! Ieeehhhh!! Ik stond direct op de stoel!

Dus toen ben ik maar de hond uit gaan laten, terwijl Sander op jacht ging naar de muis. Helaas hebben we die niet meer kunnen vinden, dus hebben we het maar opgegeven. De muis heeft zich de rest van de avond ook niet meer laten zien. Ik vind het een eng idee dat we nu een extra inwoner hebben, maar ik probeer er maar niet teveel aan te denken. Zo'n klein muisje is tenslotte veel banger voor ons dan wij voor hem! Bovendien is hij in zijn eentje, dus voortplanten zal niet lukken.

Omdat ik zo bang was voor het muisje, hebben we hem maar een naam gegeven. Zijn naam is Jimbo geworden. ;)

Dan nog de interactie tussen de konijnenkindjes en onze hond. Cheesecake is voor niemand bang; in het begin was hij wel wat schrikachtig, maar op een gegeven moment was hij (vanachter de tralies!) gewoon aan het snuffelen aan de neus van de hond. Cappucino daarentegen was doodsbang en heeft de hele avond in een hoekje van de kooi gezeten en zich niet verroerd.
Gelukkig voor Cappucino zijn  mijn ouders de hond gisteravond al op komen halen. Het was niet te doen; de hond lag vanaf het moment dat wij naar bed gingen al te piepen en blafte elke keer als er iemand over het portiek liep. Dat kunnen we de buren natuurlijk niet aandoen!

Verder hebben we gisteravond ook het geld in de spaarkikker geteld. Het was toch wel een leuk bedragje wat we daaraan overhouden! We hebben direct seizoen 2 en 3 van House m.d besteld. Voor het eerst hebben we het risico genomen om de DVDs tweedehands te bestellen. Hopelijk zijn beide DVD's nog in goede conditie; je neemt tenslotte toch een risico als je het tweedehands koopt en via de post laat versturen. Maar het scheelde ons nu wel 16 euro totaal. Zonde om het dan nieuw te kopen!

2 opmerkingen:

  1. Ieh een muis, is 'ie inmiddels al gevangen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou niet te hard roepen dat Jumbo maar in z'n eentje is, want als één muis zich in jullie huis kan verstoppen, kunnen twee dat waarschijnlijk ook wel!
    Trouwens, ik had nog gereageerd op je post over nachtstroom of jij al helemaal bent overgestapt op ASN, maar ik kan die post niet meer vinden en ik weet dus ook je antwoord niet. Als je wilt kun je me ook even mailen (email staat op blog onder kopje contact!), dat is misschien iets makkelijker.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)