woensdag 30 juli 2014

Dom, dom, dom

Ik ben dom geweest!! Twee weken geleden heb ik me in een vlaag van verstandsverbijstering, onder invloed van "de rode duivels" ingeschreven voor FitForFree. Ik voelde me verdrietig en gefrustreerd en het leek zo'n goed idee, even lekker mijn frustraties van me afsporten en tegelijk ook nog afvallen. Maar het valt vies tegen. De helft van de tijd ben ik veel te moe om 's avonds nog te gaan sporten. Ik ben dan allang blij dat Tobias even slaapt en dat ik even niks hoef...

Maandagochtend zouden mijn ouders op Tobias passen zodat ik kan gaan sporten, maar tot nu toe is er elke keer wel iets waardoor het niet doorgaat, bijvoorbeeld dat ik mijn paspoort niet kon vinden en dat het regende.

Kortom: dat is weer €22,95 per maand weggegooid geld, lijkt het nu op. Maar eigenlijk moet ik mezelf gewoon een schop onder de kont geven. Ik had me voorgenomen om 1,5 keer per week te gaan sporten, dus ik heb van de afgelopen weken alweer wat in te halen... ;) Omdat het een goede stok achter de deur is ga ik een ticker aanmaken en dan ga ik er gewoon voor (hoop ik!)

8 opmerkingen:

 1. Dat is niet dom, hooguit een beetje onhandig... Misschien kun je.komende weken 1x per week gaan en dan overdag? Misschien is er.een kinderopvang bij de sportschool of wil iemand een vast dagdeel per week oppassen? Als je eenmaal gewend bent zul je zien dat het ook leuk is om af en toe iets voor jezelf te doen en andere mensen te ontmoeten. Als het je goedbevalt kun je altijd verder kijken of je vaker en eventueel 's avonds zou willen gaan. Ik sport 's winters ongeveer 3x per week en 's zomers maar 1 x. Bevalt prima! Succes enne niet zo streng zijn voor jezelf hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat je te hard bent voor jezelf. Je bedoelingen zijn goed, maar dat het in de praktijk (nog) niet zo goed uit de verf komt is vaak in het begin. En met een baby is plannen moeilijk. Geef jezelf een eerlijke kans. Begin met eens per week, misschien als Sander thuis is, dan is er geen oppas nodig.

  Kijk niet naar de keren dat je niet gaat, maar juist als je wel gaat. Probeer de keren dat je niet geweest ben, niet in te halen, want dat werkt helemaal demotiverend. Het is pas twee weken geleden dat je bent begonnen, de routine moet ook nog komen en leg de lat niet te hoog. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar! Jarenlang braaf 1x per week op de sportschool gesport. Toen tijdje niet en dacht ik dat de sportschool aan het einde van de straat wel een idee was (alleen voor dames ... ik had het moeten weten). Ik ben 2x geweest en daar lag mijn pasje ongebruikt in de la. En nu ... kriebelt het weer want mijn oude sportschool zit op nieuwe locatie met alles erop en eraan. Ik zou beter moeten weten :)

  Jij succes, je krijgt het vast allemaal wel ingepland en dan ben je blij als je bent geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. omdat het regende? echt?
  *schopt onder daantjes kont*
  ga eens lekker sporten meid! je voelt je vast veel beter als je wel geweest bent. ook al ben je moe, heb je geen zin, wil je liever op de bank hangen, eet je liever nog een koekje... gewoon gaan! Dus. veel plezier vanavond! we horen morgen graag hoe het geweest is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ga vroeg in de ochtend als je man nog thuis is dan heb je de hele dag plezier van het sporten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ben zelf uberhaupt geen fan van sportschool (ok heel eerlijk, ook nog nooit geprobeerd.. maar hou niet zo van sporten.. k ga liever baantjes zwemmen oid.. ) maar als je wel graag wil idd oppas zoeken of als Sander thuis is.. (hier doordeweeks al bijna onmogelijk, behalve savonds na 20u en dan nog in overleg, want man heeft vaak avonddiensten (vanuit huis)) en smorgens moet hij 6.45 al de deur uit.. ik hoop datje een gaatje vindt in de agenda voor jezelf, jij bent ook belangrijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een kwestie van doen! Je voelt je veel lekkerder als je in beweging bent. Ondanks mijn zwangerschap loop ik nog minimaal twee uur per dag. Ook al hang ik soms ook het liefst op de bank. Kinderen mee, meid op dr fiets, mannetje in de wagen, verstand op nul en flink doorstappen. Vaak voel ik me daarna fysiek wel moe, maar mentaal geeft het een flinke boost.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...