vrijdag 6 februari 2015

Onze kleine deugniet

Tobias wordt de afgelopen weken in een rap tempo mobieler én daardoor ook ondeugender. Kruipen doet hij eigenlijk helemaal niet meer; vanaf het moment dat hij ontdekte hoe hij kan lopen is hij ook direct écht gaan lopen. Eerste stapjes heeft ie niet echt gedaan, het was direct een hele wandeling ;)

Maar waar ik "vroeger" nog wel eens lekker een boekje kon lezen terwijl hij zich lief vermaakte op zijn speelkleed is dat nu niet meer aan de orde. Zo lang ik zelf bezig ben met dingen in het huishouden blijft hij lief spelen, maar als ik op de bank ga zitten dan begint hij direct met kattekwaad uithalen. Waar ik dan stiekem wel weer van geniet, want wie vindt het nou niet leuk om te zien hoe zijn kindje de wereld begint te ontdekken? ;)

Gisteren was er een kennisje op bezoek met een babytje van 2,5 maand. Tobias vond het enorm interessant en aaide lief en voorzichtig over het bolletje van dit knulletje. En net toen ik trots dacht: ahh, wat schattig, hij is zó lief met kleine babytjes.... Trok hij in één beweging de speen bij het ventje uit zijn mond en stopte hem in zijn eigen mond. Gelukkig kon de visite er wel om lachen en was de baby ook niet echt onder de indruk dat zijn speen zo bruusk werd afgepakt.

Maargoed, het wordt dus echt een kleine boef! Deze foto vind ik daarom ook zo leuk. Echt zo'n boevenkoppie ;)8 opmerkingen:

 1. En het wordt de komende maanden alleen maar erger. Hoewel het met ons meisje nog wel meevalt maar onze zoon... Oeff....
  Lief koppie trouwens.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke foto. De ondeugd straalt er vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ik zie het altijd maar als 'het willetje', hoe ondeugender nu hoe weerbaarder later :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tobias is al een echt peutertje geworden en het 'babietje' is er precies af....Schattig, zijn blinkende ondeugende oogjes..... Geniet ervan, ze zijn zo vlug groot.
  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ooit gehoord dat als je kind de fase van t kruipen overslaat, dit later invloed zou kunnen hebben op t schrijven in de school. Er zou bij t kruipen worden geoefend op coördinatie - PS schattige man.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij heeft het kruipen niet overgeslagen hoor. Maar hij is van fulltime kruipen direct overgegaan op fulltime lopen. Normaal hoor je dat kindjes eerst één of een paar stapjes doen en dat ze dan vallen en weer verderkruipen, maar Tobias is toen hij ontdekte dat hij kon lopen direct gaan stappen en blijven stappen, geleerd zonder vallen en opstaan ;) Hij kon het gewoon opeens

   Verwijderen
 6. Ja, nu is het gedaan met de rust, en houdt je jonge onderzoeker je goed bezig... geniet er maar van, voor je het weet neemt hij meisjes mee naar huis :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...