vrijdag 11 maart 2016

Sparen met de kaasschaaf

Ik weet niet meer bij welke blogger ik het las, maar ik kwam vanderweek een leuk idee tegen voor sparen. De kaasschaafmethode noemde hij / zij het. En het houdt in: elke dag even inloggen op internetbankieren en dan het bedrag afronden naar hele euro's, door het restant over te maken naar de spaarrekening.

Ik denk dat ik voorlopig ook ga sparen met deze methode. Ik vind het grappig! Het zal niet veel zoden aan de dijk zetten, maar tegelijk merk je er ook niet echt als er elke dag zo'n klein bedragje naar de spaarrekening gaat.

Ik schrijf dit bedragje dan elke dag over naar onze spaarrekening voor Disneyworld. Die moet nog flink groeien en alle kleine beetjes helpen. :)
16 opmerkingen:

 1. Persoonlijk denk ik dat je meer geld kunt besparen door gewoon minder uit te geven :-)

  Maar... succes met sparen volgens deze methode. En een leuk doel helpt altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, wist niet dat daar een naam voor was. Doe ik niet elke dag, maar wel regelmatig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze methode is helemaal niet wat ik verwacht had :-)
  Ik dacht bezuinigen door steeds een klein beetje van de kosten af te schaven.
  Mensen zitten toch eigenlijk bomvol ideeën als het om bezuinigen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd of het wat oplevert. Lijkt me wel vrij veel werk om elke dag te doen.

  Je kunt ook bij bepaalde banken toch een bepaald percentage sparen van de uitgaven die je doet. Dus van elke pintransactie een percentage automatisch sparen. Lijkt me makkelijk. (Soort van zegels sparen bij de appie)
  Ik weet alleen niet meer welke bank dat aanbiedt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit doe ik ook regelmatig, het levert echt wel wat op hoor! En automatisch geef je dan ook vaak minder uit, omdat je weet dat er minder op de rekening staat. Ik doe het overigens dus niet elke dag. En de ene keer rond ik de betaalrekening af, de andere keer vul ik al mijn potjes aan tot een rond bedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, volgens mij levert het ook wel wat op. Omdat het om van die kleine bedragjes gaat merk je er niks van, maar het loopt toch wel door :)

   Verwijderen
 6. Niet aan mij besteed. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons gaat er niet elke dag iets van de bankrekening af.
  Daarnaast: steeds gemiddeld 50 cent overmaken kost zo 5 minuten. In die tijd kan je gemakkelijk 50 cent besparen/ verdienen die niet uit eigen zak komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het wel een grappig idee.

   5 minuten? Ik kan dat met 3 drukken op de app-knop. Kost nog geen halve minuut.

   Verwijderen
 7. Wow, dan ben je wel heel erg langzaam met nieuwe technologie, rentenier. Via mijn smartphone is het nog geen minuutje werk. En aangezien ik 's avonds toch altijd mijn saldo even check, zelfs nog minder dan dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook al heb ik een smartphone het kan zo maar zijn dat ik meer dan een week mijn saldo niet check. Er zijn vele dagen per maand dat er geen actie is op mijn bankrekening. Alleen in de week van de toeslagen en mijn salaris zijn er veel transacties. Met 1x per week pinnen weet ik prima hoe het er voorstaat.
   Sparen doe ik aan het begin van de maand automatisch en aan het eind als mijn kasboek weer bijgewerkt is en ik weet wat er over is. Te kort kom ik al jaren niet meer, ik houd juist steeds meer over.

   Verwijderen
 8. Ik doe geregeld los geld in een blikje en een tientje of vijfje of wat geld dat ik cash in handen krijg van een verkoop bijvoorbeeld. Ondertussen heb ik 600 euro gespaard in een twee jaar tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit zou voor ons niet werken aangezien ik mijn. Hele inkomen al spaar of aflos blijft er niets over om te schaven hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk idee zeg en nog zinvol ook. Ik ben alleen benieuwd of ik dat lang zou volhouden om het elke dag te gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)