maandag 25 april 2016

Waarom wij kozen voor Blijdorp

Een paar weken geleden schreef ik de blogpost Abonnement: Plaswijck of dierentuin? Ik twijfelde toen nog of we een jaarabonnement zouden nemen op Plaswijck of juist op Diergaarde Blijdorp. Toch neigde ik op dat moment wel sterk naar Plaswijck, terwijl het uiteindelijk toch Blijdorp is geworden. Een aantal mensen waren nieuwsgierig waarom we uiteindelijk dan toch voor de dierentuin hebben gekozen. Vandaar deze blog hierover.

Met de trein

We rijden heel vaak met de trein langs Blijdorp en elke keer weer werd Tobias heel erg enthousiast. Sterker nog: zodra we in de trein stapten vroeg hij al of we langs de giraffen zouden rijden! Hij vond dit dus duidelijk heel erg leuk en interessant. Hierdoor merkten we dus dat zijn interesse momenteel enorm bij de dierentuin ligt. 


Tobias' reactie toen ik vertelde dat we naar de dierentuin gingen

Op de dag dat ik met Tobias naar de dierentuin zou gaan en het aan hem vertelde werd hij ook helemaal blij en enthousiast. De hele fietstocht richting de stad kon hij nergens anders over praten dan over alle dieren die we zouden gaan bekijken. Kortom: schot in de roos.

Praktisch

Een abonnement op de dierentuin is ook erg praktisch. We werken op een kwartiertje loopafstand van de dierentuin. Als ik 's avonds moet werken kan ik overdag even de dierentuin induiken met Tobias en dan kan ik hem aan het eind van de middag bij Sander afgeven en aan het werk gaan terwijl Sander Tobias mee naar huis neemt. En in het weekend kan Sander met Tobias naar de dierentuin gaan en kom ik ze gewoon achterna. Het is dus heel gemakkelijk te combineren met mijn (onregelmatige) werktijden.

Tobias mag gratis!

Als je een abonnement neemt op de dierentuin terwijl je kindje 2 is, dan mag hij gedurende de hele abonnementsperiode gratis mee naar binnen. Dus ook als hij halverwege het jaar 3 wordt. OK, dit wist ik nog niet toen we het abonnement afsloten ;) Toen dacht ik dat hij gratis mocht tot 2 november en dacht ik: ach, dan hebben we dus de hele zomer profijt van het abonnement! Maar het is dus zelfs nog langer! :)


Kortom: Blijdorp was de beste keuze op dit moment. En als ik dan zie hoe geweldig dat Tobias het vindt, dan word ik daar ook weer helemaal blij van. :)

6 opmerkingen:

 1. En ach Blijdorp is zo leuk! Heb ook jaren een abonnement gehad met mijn leaseoochters. En zelfs als het bloedheet is, is het in BLijdorp heerlijk, omdat er altijd lekker koele plekjes te vinden zijn. Er zijn trouwens ook speciale avondopeningen voor aboneehouders, dat is ook heel leuk. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan het me voorstellen. Blijdorp is ook zo leuk! Je kunt ook makkelijk het park per keer een deel bezoeken. Het is er groot genoeg voor. En wat dacht je van die heerlijk grote speeltuin? Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja heel leuk.
  Mag je tegenwoordig nog met het abonnement naar de Zoo van Antwerpen? VRoeger mocht je er gratis is met Blijdorp abonnement.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is dan inderdaad ideaal en Blijdorp vind ik ook een van de mooiste dierentuinen van NL. Alleen 6 uren met de trein, dus ik doe het 1x in de zoveel jaar.
  Bij ons ligt Emmen meer in de buurt en mss dat we daar dit jaar heen gaan, nu hij verhuisd is. In het centrum vond ik het ook erg leuk hoor. Het heeft wel wat, maar voor de vooruitgang snap ik het wel. Alleen het prijskaartje is dan weer minder.
  Wij hebben een jaarkaart van J.ulianatoren, en dat is voor ons ook wel bijna 2 uren met de auto.
  Heel veel plezier met deze kaart dit jaar. En ach, een middagje alleen speeltuin doen is dan toch ook leuk. Je hoeft dan niet altijd het hele park te doen.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij willen dit jaar ook nog naar Emmen, als je lid bent van de ANWB kun je kortingskaarten kopen. Deze zijn geldig t/m 30 juni 2016.

   Verwijderen
 5. Geeft je abonnement nog ergens anders gratis toegang, of korting? Het abonnement van Technopolis (wetenschapsmuseum bij Mechelen - aanrader voor alle leeftijden!) geeft gratis toegang op Bokrijk (openluchtmuseum bij Hasselt) en 50% korting op de grotten van Han (Ardennen).
  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...