woensdag 27 juli 2016

De 5 grootste kostenposten van Juli 2016

Gisteravond heb ik de administratie bijgewerkt voor de afgelopen maand en ik heb op een rijtje gezet wat onze 5 grootste kostenposten waren. Lezen jullie weer gezellig mee? :)


1. Hypotheek - 22,6%
We deden deze maand een extra aflossing van 300 euro en betaalden uiteraard ook de gewone hypotheek-aflossing + rente. Ook maakte ik een soort van aflos-schemaatje. Tobias heeft ook geholpen. De poppetjes en de kat waren zijn idee ;)
2. Reserveringen: 16,8%
Deze maand kregen we het vakantiegeld binnen. Dit werd grotendeels gebruikt om de spaarrekening weer aan te zuiveren na het kopen van de zonnepanelen. Die zijn inmiddels weer helemaal teruggespaard, dus dat is mooi. De BTW-teruggave die er nog aankomt kunnen we dan in zijn geheel gebruiken voor de aflossing van de hypotheek.


3. Onderhoud 10,8%
Helaas ging onze vaatwasser kapot en aangezien hij al eerder kapot was hadden we er geen vertrouwen meer in en we wilden direct een nieuwe. Dus kochten we een nieuwe vaatwasser. Kwam opzich nog wel gelegen, aangezien we toch het vakantiegeld hadden, maar het is natuurlijk altijd jammer.


4. Opvang 9%
Hardstikke fijn dat Tobias het daar zo goed naar zijn zin heeft, want het blijft een hoop geld! Maar het is het zeker wel waard voor ons.


5. Ziektekosten - 4,7%
Deze kostenpost was eigenlijk niet hoger dan gewoonlijk, maar we hebben gewoon heel netjes op de overige uitgaves gelet, dus vandaar dat deze nu opeens in de top 5 staat. Grappig!

4 opmerkingen:

 1. 9% voor opvang klinkt wel veel. Is het bruto? Wat is het netto percentage?
  Super dat jullie alweer je spaargeld hebt aangezuiverd. Top hoor. Jullie zijn dus ook van die Nederlanders die hun vakantiegeld grotendeels aan iets anders besteden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook hoor, een klein gedeelte is bestemd voor vakantie, de rest voor onderhoud en vervangen van spullen in huis. Maar dat is niet erg, zo heb je voor jaren nog plezier van het vakantiegeld van 2016, is goed besteed en altijd een heel leuk en welkom extra geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat hebben jullie dan al mooi vlug terug gespaard. En ook nog een vaatwasser. Hoeveel panelen hebben jullie als ik vragen mag? Wij zijn er erg tevreden over. 95 Kwh terugverdiend. En dat met een week waarin er toch enkele bewolkte dagen tussen zaten. Ook leuk om elke dag even te kijken. Moet nog een excelletje maken. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te zien wat jullie grootste kostenposten zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)