donderdag 6 april 2017

Een voorgedrukte bullet journal: is dat nou nodig?

Sinds kort komen er steeds meer boeken uit over het fenomeen bullet journallen. Logisch, want het is ontzettend hip en dus willen veel mensen een graantje meepikken. Een voorbeeld hiervan is deze (deels) voorgedrukte bullet journal. In dit boekje vind je een eerste opzet en een boekje met ideeën en tips om in je bullet journal te verwerken.

Ik zie hier wel wat voordelen in. Het maakt het starten van een eerste bullet journal een stuk gemakkelijker, omdat je niet meer online op zoek hoeft te gaan naar informatie,maar gewoon het boekje erop na kunt slaan en op die manier direct aan de slag kunt.

Helaas heb ik er ook wel mijn twijfels over. De afgelopen maanden heb ik bullet journallen dus heel erg populair zien worden. Toen ik lid werd van een aantal facebook groepen over dit onderwerp voelde ik me ontzettend geïnspireerd om mijn bullet journal naar 'een hoger level' te brengen. En het was supertof om al die verschillende lay outs en ideeën te zien.

Nu komt er dus een boekje uit met voorgeprinte ideeën en tips. En ik maak me zorgen dat dit ervoor gaat zorgen dat een bullet journal voor steeds meer mensen een eenheidsworst wordt. In plaats van zelf leuke nieuwe ideeën te verzinnen kun je dan de ideeën uit het boekje overnemen. Tenslotte valt met zo'n boekje de noodzaak weg om op zoek te gaan naar andermans voorbeelden en kun je gewoon de 'regels' volgen; terwijl het leuke aan bullet journallen juist is dat je een gepersonaliseerde agenda maakt waarbij er géén regels en beperkingen zijn!

Hopelijk komt het niet zo ver en kan ik nog lang genieten van alle leuke, creatieve ideeën van mijn mede bullet journallers.


PS: één van mijn doelen om voor 2018 te behalen is om iemand te helpen met het opzetten van een bullet journal.Mocht er iemand zijn die dit leuk lijkt, dan hoor ik het uiteraard graag :) - En als je het niet leuk vindt, dan hoef ik dat niet persé te weten ;)

9 opmerkingen:

 1. Oeh! Ik denk dat ik dat wel wil!
  Wel fijn om pas in 2018 te beginnen want ik zou momenteel nog niet helemaal weten waar ik de tijd vandaan moet halen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tot nu toe nog nooooit van gehoord! Gelukkig is het woord bucketlist ook weer aan het verdwijnen, hopelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt mij aangestoken! Ik had een voorgedrukte agenda gekocht, maar gebruik deze nu als mijn bujo en mijn aantekeningenboekje doe ik nu ook op die manier. :)

  Maar wat is er precies mis mee? Als men dit handig vind, waarom zou dit erg zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geprobeerd om het op te starten maar ik heb er de rust niet voor. Voor mij is het dus niet weggelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er wel eens een paar keer vaag van gehoord, maar me niet genoeg in verdiept om nu te weten wat echt het voordeel is ten opzichte van bijvoorbeeld een gewoon lijstje. Wel denk ik dat het voor een bepaalde doelgroep weer fijn is om wat 'guiding' te hebben, misschien idd door een voorgedrukt ding. En als ik jou was zou ik natuurlijk zelf gewoon m'n eigen ding blijven doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig kun je er zelf altijd voor kiezen om het gewoon zelf te doen en zelf uit te zoeken. Dat lijkt me inderdaad wel origineler. Tegelijkertijd is zo'n voorgedrukte versie natuurlijk wel laagdrempelig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil even kwijt dat ik deze toevallig gisteren besteld heb. Maar dit is een gewoon lege mooie bulletjournal met een klein los katern erin met wat praktische voorbeeldjes. Dus je kan er alle creativiteit in kwijt die je wil. Er staat niks voorgedrukts in. Alleen nu nog het lege bladzijde syndroom. overwinnen en er een begin mee maken. Groetjes Corinne

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)