woensdag 5 april 2017

Weight Watchers Woensdag: week 19

Oops, toen was het opeens 5 weken geleden dat ik een update plaatste over Weight Watchers. In de laatste update vertelde ik dat ik erg jojoode en dat ik door emotioneel eten vaak teveel snoepte. Hierdoor was ik niet meer afgevallen, maar gelukkig ook niet aangekomen.

Inmiddels ben ik weer een paar dagen 'back on track'. Het lukte me opeens weer om de knop om te zetten. Dat merk ik dan ook direct aan mijn gewicht, dat begint langzaam weer te zakken gelukkig. 

Verder ben ik er inmiddels wel achter dat wat ik doe niet echt emotioneel eten is, maar dat ik eet op momenten dat ik me overprikkeld voel en het gevoel heb dat ik geen of weinig controle heb over de hoeveelheid prikkels om me heen. Door te snoepen kan ik me dan even afsluiten van alle andere dingen die er om me heen gebeuren. Nu probeer ik dus op andere manieren die controle te pakken, bijvoorbeeld door even een boek te lezen of een puzzel te maken. Dit lijkt wel te helpen. 

En als laatste: ik hou nu mijn eten niet alleen meer bij via Weight Watchers, maar ook via My Fitnes Pal. Eerlijk gezegd vind ik dat prettiger werken dan Weight Watchers. Gister had ik bijvoorbeeld bijna al mijn weekpunten opgegeten volgens Weight Watchers, terwijl bij My Fitness Pal bleek dat dit best wel meeviel. Het blijft een apart systeem dat Weight Watchers. Het is dat ik direct voor een jaar had betaalt, anders was ik er misschien ook wel mee gestopt en helemaal overgestapt op My Fitness Pal, daar moet ik heel eerlijk in zijn. 

4 opmerkingen:

 1. Je kan het ook als leergeld zien en meteen overstappen op MyFitnessPal.

  Persoonlijk zou ik mij eerder zorgen maken over of ik alles wel voldoende binnen krijg, dan of ik wel of niet iets mag eten omdat het net dat ene puntje teveel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom stop je niet gewoon? als je je prettiger voelt bij dat andere zou ik niet 'omdat nou eenmaal betaald' bij de weight watchers blijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op Netflix staat sinds kort een leerzame serie over eetverslavingen over waarom en wanneer mensen gaan snoepen. Of juist stoppen met eten erg confronterend vond ik het om naar te kijken maar erg leerzaam. Het schijnt iets te zijn waar veel control freaks last van hebben. ( count me in!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is juist het mooie van MyFitnessPal, daar kan je juist zien of je wel aan je Macro's komt.
  Ben zelf groot voorstander ervan :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)