zaterdag 26 augustus 2017

Regenton

Sinds kort zijn wij de trotse eigenaars van een regenton. Dit was een cadeautje voor Sanders verjaardag.

Een regenton stond al heel lang op ons verlanglijstje. We wilden er eigenlijk al een in ons vorige huis, waar we een moestuintje hadden dat we graag met regenwater wilde bewateren. Alleen was dit een huurwoning en vond de woningbouwvereniging het niet nodig om de regenpijp om te leggen - ergens ook wel logisch natuurlijk. Daarom ging het plan daar toen niet door.

Inmiddels wonen we ergens waar veel katten rondlopen en hebben we geen moestuintje meer, maar de regenton is natuurlijk nog steeds een leuke groene toevoeging aan ons huis en we zijn ook zeker van plan om hem te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld om de plantjes water te geven,maar je kunt het water ook gebruiken om de WC mee door te spoelen of om de auto mee te wassen.

Kortom: een ontzettend leuk cadeautje waar we veel plezier van gaan hebben :)

Waar gebruiken jullie het water van de regenton voor?


5 opmerkingen:

 1. Om de straat en het balkon mee te schrobben, en om borstels etc in te weken.
  WC doorspoelen is geveto-d door mijn man, omdat het er naast spletste en de vloer nat werd.
  Onze katten drinken ook het liefst regenwater

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super dat jullie die hebben. Hier staat ze ook op het verlanglijstje, dus ik kan je niet meteen tips geven, maar afhankelijk van de hoeveelheid zou ik het ook gebruiken om auto en fietsen te poetsen en de planten water te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben nog een nagenoeg nieuwe regenton staan. Als je interesse hebt, kun je mailen naar info@bespaarbalans.nl :-)

   Verwijderen
 3. eigenlijk alleen voor de plantjes in de achtertuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben een dompelpomp in de regenton, daarop klikken wij de tuinslang, ideaal. Plantjes water geven of de auto wassen is zo gedaan. Enige nadeel van onze regenton is dat het een oud wijnvat is, van hout dus. Mooi voor de looks alleen niet praktisch. Op het moment dat hij niet vol water staat krimpt het hout en lekt hij dus. Iets om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een regenton.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)