dinsdag 19 september 2017

Agenda of bullet journal voor 2018?

Misschien is het een beetje vroeg om hierover na te denken, maar aangezien ik vorige week al een eerste afspraak in 2018 heb moeten maken ben ik begonnen met mijn zoektocht naar een leuke agenda.

Dit jaar heb ik het hele jaar gebruik gemaakt van mijn bullet journal. Dat is eigenlijk wel goed bevallen. Maar aangezien ik gewoon dol ben op opschrijfboekjes, planners enzovoort begon het toch weer te kriebelen om het volgend jaar anders te doen.

Dus de afgelopen week ben ik bij meerdere boekenwinkels langsgeweest om naar agenda's te kijken. Maar het werkt helaas gewoon niet meer. Ik ben teveel gewend geraakt aan de flexibiliteit van een bullet journal. Ik wil geen concessies doen. Ik wil een agenda met een raster om de gezinsafspraken in te noteren én genoeg ruimte voor mijn to do lijstjes.

Desondanks ben ik koppig en blijf ik elke keer maar in de winkels kijken of ik misschien toch iets over het hoofd heb gezien. Maar tot nu toe lijkt het erop dat ik volgend jaar gewoon zélf een agenda ga maken. Daarom ben ik ook alvast begonnen met experimenteren met verschillende lay outs. Dan weet ik aan het eind van het jaar goed wat ik wil in mijn nieuwe bullet journal voor 2018.


12 opmerkingen:

 1. Ik denk ook dat je beter een format-je kan maken van een weekplanner en dit dan in je bullet journal kan plakken. Dan heb je je agenda en lijstjes bij elkaar. Wel zo handig. Ik vind de agenda's ook altijd mooi en kijk altijd even. Maar ik heb al een kalender waar ik alles op noteer en vind het onzin om dit ook nog over te schrijven in een agenda. Het liefst ga ik zelfs over op digitaal, maar dan moeten iedereen in het gezin zich ook daaraan conformeren. Nu ben ik blij dat de kalender er toch nog hangt, anders gaat het mis met alle afspraken, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n kalender wil ik later ook gaan kopen. Nu schiet het nog niet op; Tobias kan nog niet lezen en zelf kijk ik wel in mijn agenda ;)

   Verwijderen
  2. Niet om je tot kopen aan te zetten hoor ;-) , maar je hebt van die family-kalenders met stickers. Die kun je wel al gebruiken voor jonge kinderen. Maar goed, dan moet Tobias natuurlijk wel al een beetje weten welke dag in de week het is en zo. En of hij het echt al nodig heeft om te weten wanneer alles gepland staat. Voor mij pubers zijn stickers niet meer nodig, maar ze houden nog wel van planningen. Zelfs als er geen weekmenu op het prikbord hangt, gaan ze mopperen. Structopaatjes :-) Maar dat hebben ze niet van een vreemde ;-)

   Verwijderen
  3. Die met die stickers vind ik inderdaad echt heel erg gaaf! Overigens kun je die stickers geloof ik ook wel los kopen :)

   Verwijderen
 2. Ik heb nu voor het tweede jaar op rij piens planner gekocht bij 24 papershop. Ideale agenda met ruimte voor het hele gezin en veel ruimte om bij te schrijven. Er zitten ook opbergvakjes in, heel makkelijk voorverwijsbriefjes en zo die ik altijd en eeuwig kwijtraakte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb ik ook gehad in 2016. Was toen een erg praktische agenda inderdaad :)

   Verwijderen
 3. Ik heb voor 2018 een organizing agenda (plan point) gekocht. Met elke week extra ruimte voor boodschappenlijstjes, weekmenu etc. En elke maand een maandplanner voor klusjes of doelen. Lijkt me leuk en handig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geheel toevallig heb ik die agenda in 2014 en 2015 gehad ;) Inderdaad een erg handige agenda. Ik neem de kerst to do lijst bijvoorbeeld over in mijn bullet journal, onwijs handig :D

   Verwijderen
  2. Waarom ben je voor de andere jaren overgegaan op een andere?
   Ik moet natuurlijk nog zien hoe hij bevalt, maar het idee met die checklists zag er leuk uit!

   Verwijderen
  3. In 2015 ben ik gaan werken en toen merkte ik dat ik toch meer ruimte nodig had om overzicht te houden. Toen heb ik de Piens Planner een jaar gebruikt en daarna ben ik overgegaan op fulltime bullet journal (daarvoor gebruikte ik hem naast mijn agenda)

   Verwijderen
 4. ik hou t bij een agenda (piens planner) die bevalt erg goed, is super te combineren met mn werk als gastouder (opvang in t bovenste grote vak, daaronder ikzelf en elk gezinslid een eigen vak, zo heb ik overzicht of haal en brengtijden uitkomen met bijv logopedie, schoolzwemmen etc maar ook andersom of afspraken bij de orthoptist, huisarts, tandarts uitkomen met de opvang ) ook gaan de bijzondere dagen van de schoolkalender er gelijk in.. ik heb echt geen zin om zelf een complete agenda voor een heel jaar zelf te gaan zitten tekenen.. ;) (als iemand wel crea is en daar happy van wordt helemaal prima uiteraard ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik houd het ook bij een agenda en ga denk ik ook voor de organizing agenda van Plan Point. Nog nooit mee gewerkt, maar ziet er fantastisch bruikbaar uit. Kalender was te onrustig voor me, terwijl ik dacht dat het juist handig zou zijn voor alle gezinsleden. In de praktijk was ik de enige die erop keek en keek de rest vooral naar het white board voor de week in de keuken. Iedereen weer anders!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)