maandag 19 maart 2018

#readingchallenge: Ronja de roversdochter

Als boek van een schrijfster die is overleden las ik Ronja de roversdochter. Dit boek was vroeger een grote favoriet, dus toen ik het in de boekenwinkel zag liggen voor slechts €2 heb ik hem direct meegenomen. Hopelijk kan Tobias er over een aantal jaar net zo van genieten als dat ik dat vroeger heb gedaan! En vervolgens heb ik hem zelf ook direct gelezen.

Samenvatting:
In deze prachtige klassieker van Astrid Lindgren sluit Ronja, de dochter van roverhoofdman Mattis, vrienschap met Birk, de zoon van rover Borka. Terwijl hun vaders elkaars aartsvijanden zijn en ruzie met elkaar maken, gaan Ronja en Birk samen op avontuur in het bos.

Mijn mening:
Ronja de roversdochter blijft mijn favoriete kinderboek. Ik vind het verhaal erg mooi. Het boek bevat veel levenslessen, zonder moraliserend over te komen. De hele sfeer die het boek uitademt vind ik erg mooi. En natuurlijk de tekeningen, die het verhaal ook erg goed en mooi ondersteunen.

Als volwassene lees je het boek natuurlijk heel anders dan als kind, maar ik vond het nog steeds leuk om te lezen. Ik kan dan ook eigenlijk niets negatiefs over dit boek bedenken ;) Ik gaf hem daarom ook 5 sterren op Goodreads


Welk boek was bij jou vroeger favoriet? 

3 opmerkingen:

 1. Ja, Ronja is mooi! Ik heb het boek ook gehaald voor 2,- voor mijn tienjarige dochter. Zij vindt het gelukkig ook een mooi boek.
  Mijn favoriete kinderboek was De Zevensprong, van Tonke Dragt. De tv-serie die erbij hoort was ook zo spannend! Toen ik het een aantal jaren geleden opnieuw zag dacht ik; 'wat was daar nou spannend aan'. Het is echt slow-televisie. Nostalgie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een heerlijke vondst voor maar 2 euro! Dat is echt geen geld zeg.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeroen en de Zilveren Sleutel van Daan Zonderland was mijn favoriet. Ik had hem zelfs gekocht toen ik al eind 20 was om nog eens te herlezen.
  En boeken van An Rutgers van der Loeff heb ik graag gelezen.
  Ik kom duidelijk uit een andere tijd, waarschijnlijk zin al die schrijvers al lang overleden.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)