zaterdag 9 maart 2019

Rotterdampas 2019

Net als elk jaar hebben we weer een Rotterdampas aangeschaft. Voor wie niet weet wat het is: voor €60 per volwassene en €12,50 per kind kopen wij een pas waarmee we korting krijgen op veel Rotterdamse bezienswaardigheden en activiteiten. Je kunt dan denken aan activiteit als gratis de bioscoop, diverse musea en andere bezienswaardigheden.

Ons doel voor afgelopen jaar was om €300 te besparen met de Rotterdampas. Dit is heel ruim gelukt: we hebben uiteindelijk €438 bespaard; de kosten voor de pas hebben we hier dan al vanaf getrokken uiteraard. Hiervoor hebben we ook een hoop leuke activiteiten gedaan uiteraard.

Naarmate Tobias ouder wordt is er natuurlijk ook steeds meer te doen met de Rotterdampas, dus daarom hebben we hem ook dit jaar weer verlengd en gaan we weer een hoop leuke dingen doen. Het is wel even een investering deze maand, maar de rest van het jaar kunnen we dan altijd teruggrijpen op de Rotterdampas, waardoor we weer een hoop geld besparen.


7 opmerkingen:

 1. Ik was vandaag ook aan het kijken voor Rotterdampas. Heb je misschien suggesties voor activiteiten voor een kind van 1,5 jaar? Ik moet mij nog inlezen over de mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijdorp en Plaswijckpark vonden wij toen wel leuk om met Tobias te doen. Alleen voor een 1,5 jarige zou ik de pas niet aanschaffen, want bij heel veel dingen is het tot 2 / 3 / 4 jaar sowieso gratis toegang. Je zou dan wel voor jezelf de pas kunnen aanschaffen natuurlijk. Of een abonnement nemen op een van die twee parken voor jezelf, dat hebben wij destijds gedaan toen Tobias die leeftijd had

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de tip.

   Verwijderen
 2. ik doe er niet veel mee. Diergaarde abonnement met 50% korting, bibliotheek vanaf 1 maart nog 25% i.p.v. 50%. Net op tijd bib verlengd. Collectiviteitskorting van Zilveren Kruis is per 01/01/2019 afgeschaft. Ik heb hem wel weer genomen. 65+ betalen 20 euro. Ga het boekje maar weer eens doorbladeren. Wat goed van je dat jullie zoveel bespaard hebben afgelopen jaar. Groetjes Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het wel een goed iets, vooral als je het er uithaalt, maar aan de andere kant het spoort je ook juist aan om het meeste eruit te halen, waardoor je af en toe lekker op stap gaat.

  Vriendinnen van me wonen in Rotterdam, die hebben hem nu ook voor het eerst aangeschaft begreep ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fijn als je de pas er ruim uit haalt! wij doen niet zo veel in rotterdam dus halen m er niet uit. tot april een abbo op plaswijck, maar vooral de oudste van 9 voelt zich er nu te oud voor helaas dus komen er neit meer voor ons abbo afloopt.. zo jammer ik vind het een prachtig park! maar ja we gaan voor de kids, als die met tegenzin gaan :p wij gaan graag naar pretparken etc en de weekenden zijn vaak al druk met een verjaardag oid de zondag houden we dan vaak rustig dus ook weinig tijd voor activiteiten (doordeweeks sowieso niet ivm school, werk en geen auto :p ) te weinig tijd dus om te gebruiken. super dat jullie m er wel uit halen en zo heel veel besparen op leuke activiteiten, precies waar de pas voor bedoelt is dus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw dat is een flinke besparing zeg! Die pas is dan echt wel de moeite.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...