maandag 3 augustus 2020

Bezigheidstherapie: geld tellen

Tobias kwam vandaag op het idee om zijn zakgeld te gaan tellen. Hij is druk aan het sparen voor een Nintendo Switch. Hij had in januari namelijk bedacht dat hij die wel graag voor zijn verjaardag wilde. Aangezien ik dit persoonlijk een bizar duur cadeau vind, hebben we samen afgesproken dat hij daar dan zelf ook een gedeelte voor moet sparen. Als hij dan voor zijn verjaardag ook nog geld vraagt, dan willen wij de rest wel bijleggen.

Tot nu toe spaart Tobias heel serieus door. Hij spaart niet alleen zijn zakgeld, maar ook geld dat hij voor zijn rapport heeft gekregen. Daarnaast had hij via Squla ook een cadeaubon gekregen, die hij aan ons heeft verkocht, zodat hij weer meer geld kon sparen.

Uiteindelijk is het natuurlijk een broekzak-vestzak verhaal; het grootste deel van het geld dat hij spaart komt uiteindelijk uit onze portemonnee, dus of we het nou nu aan hem geven of aan het eind van de rit maakt voor ons niet zoveel uit. Maar we hopen dat hij op deze manier wel wat beter de waarde van spulletjes begrijpt, ten opzichte van wanneer wij dit soort dingen gewoon voor hem zouden kopen.

Maargoed, hij is dus vanmiddag even een kwartiertje bezig geweest met al zijn geld tellen. Ik dacht nog: dat is even een mooie manier om hem bezig te houden! Alleen heeft hij bij het terugstoppen van het geld een briefje van 10 in 2 stukken gescheurd (per ongeluk, uiteraard!), dus uiteindelijk is het toch weer extra werk voor mezelf. Dat houdt ons weer even bezig op deze regenachtige vakantiedag :)

5 opmerkingen:

 1. Leuk als kinderen daar zo serieus mee bezig zijn. Ik zie momenteel de dilemma's van de 13-jarige die graag spaart voor een telefoon, maar daardoor continu twijfelt bij andere aankopen, die tenslotte ten koste van dat spaartegoed gaan.

  Ik ben het niet helemaal eens met broekzak/vestzak. Dat zakgeld zou hij voor elk doel kunnen inzetten, dus nu voor dit doel Ik zie het niet meer als jullie geld, zodra hij het krijgt, zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh, ik heb het even een beetje aangepast in de tekst. Ik bedoelde eigenlijk meer dat het voor ons niet veel uitmaakt of wij die Nintendo aan het eind van het jaar kopen of hem er nu elke week zakgeld voor geven, uiteindelijk netto betalen we er evenveel aan mee, alleen nu leert hij zelf ook te sparen :)

   Verwijderen
 2. En anders voor de Nintendo Switch Lite gaan, deze is goedkoper kan alleen niet op de tv aangesloten worden. Maar alle spellen van de Switch passen er ook op. De voorraad is alleen de laatste maanden niet heel erg super, behoorlijk populair en corona. En op deze manier kan je misschien ipv geld dat sommige mensen hem een spel cadeau gezamenlijk geven. Want een console zonder spel heb je er nog niks aan. En er zijn ook leuke hoesjes voor te koop, wellicht ook een cadeau idee. En de spelletjes zijn ook 2e hands te koop maar voor populaire spellen zoals Nintendo Originals betaal je dan alsnog best wel veel geld, maar bij verkoop behouden ze hun waarde ook wel goed. Ben benieuwd waar zijn keuze naar uit gaat:-)

  groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als de kinderen iets duurs wilden deden wij dat ook altijd zo: zelf dan ook een deel meebetalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou juist voor de normale gaan en absoluut niet voor de Lite.
  Het verschil in geld is het meer dan waard.

  Juist op de leeftijd van Tobias is de normale versie echt een grote toevoeging.
  Het spelen op TV, maar ook met een vriendje of vriendinnetje los op het schermpje zelf met de JoyCon's.
  dat kan niet met de Lite.

  Ook zijn niet alle spellen compatibel voor de lite, maar goed die zijn dan ook echt gebaseerd op het spelen op een TV.
  Maar wat ik ook een gemis vind op de Lite is de trilling, die met bepaalde spellen erg handig kan zijn.

  Het plezier wat je kan hebben met elkaar als gezin is super groot.
  ik zie het nu bij mijn nichtje die hem sinds haar verjaardag heeft.
  Papa en Mama dachten eerst echt dat ze er amper mee zouden spelen, maar zij zijn beide wel elke dag even als gezin een potje Mario Party samen.

  En ga vooral voor het nieuwe (2019) model, de oude heeft een veel kortere accu duur, en dat kan zelfs soms op de huidige al krap zijn als je de deur uit gaat.
  Hij was idd amper te krijgen, dat kwam inderdaad door Corona, doordat Animal Crossing uit kwam precies toen Corona voet zette in Nederland.

  Goed dat jullie hem er zelf voor laten sparen, hebben ze bij m'n nichtje ook gedaan, die had dus ook niet verwacht dat ze hem uiteindelijk eind Juni met haar verjaardag zou krijgen in combi met haar zakgeld. Super blij was ze.

  En gelukkig blijft het een kind wat super graag buiten is, ze speelt er bijna dagelijks op of mee (met andere) maar ik kan me nog herinneren toen ik mijn gameboy kreeg destijds, ik speelde er toen, buiten dat ik gelukkig ook veel buiten was, toch wel behoorlijk lang mee dagelijks.

  Overigens als je kennissen in je kring hebt die Nintendo Online hebben overleg dan even om eventueel over te zetten naar Family en samen te betalen.
  Voor sommige games heb je Online namelijk wel echt nodig.

  Hoe dan ook, super goed bezig met Tobias!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)