zaterdag 6 maart 2021

Zou Yuki een tweede baasje hebben?

 In het begin hebben we geprobeerd om Yuki binnen te houden. Maar na een tijdje merkten we dat ze zó verlangt naar tijd buiten, dat we haar nu toch maar dagelijks even naar buiten doen. Meestal vertrekt ze naar buiten rond het ontbijt, en komt dan rond 10 uur weer binnen. 's Avonds rond het avondeten gaan ze ook weer naar buiten, en is dan ook weer op tijd voordat wij gaan slapen terug binnen.


Wat doet een kat buiten? ik zou willen dat ik het wist. Soms komt ze terug met gekke geurtjes in haar vacht. Gister was het de geur van het parfum Cool water - ik weet het zeker, omdat Sander dit geurtje ook gebruikt, alleen weet ik zeker dat ie hem de afgelopen weken niet heeft gebruikt, omdat ie momenteel op is en nog geen nieuwe heeft besteld. Dus best gek als je kat er dan opeens naar ruikt.


Soms gaat het ook om wat minder lekkere geurtjes - een paar weken geleden vond ik Yuki opeens heel erg naar nicotine / rook ruiken. Waarschijnlijk was ze toen bij iemand geweest die rookt. Of zou die geur-overname ook al kunnen komen doordat ze buiten geaaid word? Wie het weet mag het zeggen, want ik vind het echt heel apart! 
2 opmerkingen:

  1. Mijn kitten heeft ook vaste tijden buiten, deels aangeleerd, deels zit dat in de kat. Hier is het ritme van jagen-eten-wassen-slapen. Jagen kan je vervangen door spelen, en dat deed ik vanaf dat de kitten hier woonde. Nu hij wat ouder is gaat hij die speeltijd naar buiten. De hort op, andere katten zoeken, achter een vlinder aan, of een blaadje,een boom beklimmen.Als ik savonds zijn bakje blikvoer neerzet neemt hij een hapje, gaat naar buiten(jagen/spelen) en komt later terug voor de rest van de maaltijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ken wel meer katten die er een extra adres op na houden.
    Mijn vorig jaar overleden kat bleek toen ze jong was, regelmatig bij een buurman die toen twee huizen verder woonde langs te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)