vrijdag 30 april 2021

Weer in quarantaine

 Het was natuurlijk wel te verwachten dat het nog eens zou gebeuren: een jongen uit Tobias' klas heeft corona, en dus moet de hele klas in quarantaine. Dat kan gebeuren en het was niet een kwestie van OF het zou gebeuren, maar meer WANNEER. Alleen dat het jongetje na het doen van de test nog gewoon naar school is gegaan, waardoor de kinderen onnodig een dag langer in quarantaine moeten, dat vind ik wel erg zuur. 


Wat het voor ons nog extra vervelend maakt is dat Tobias naast dit jongetje zit in de klas. Dus de kans dat hij besmet is, is groter dan de kans dat een kind aan de andere kant van de klas er ook ziek van wordt. Ik zal héél blij zijn als deze 5 dagen voorbij zijn, zodat we hem kunnen laten testen. Dat afwachten of je kind ook ziek wordt, vind ik wel een heel vervelend gevoel. Ik hoop maar dat het allemaal weer meevalt. 


Ik merk dat ik nu wel echt enorm klaar mee ben allemaal. De rek is er even compleet uit. Tot nu toe heb ik het allemaal vrij positief weten te houden, maar het feit dat andere ouders blijkbaar gewoon hun kind met mogelijke corona besmetting naar school laten gaan, geeft mijn positiviteit wel even een flinke knauw. Ik kom er wel weer doorheen hoor, maar nu ben ik gewoon even erg boos en verdrietig... Het is altijd wat met de vakanties!

5 opmerkingen:

  1. Echt naar zeg, en dat precies met de vakantie! En dat dus ook echt kinderen positief testen op corona.. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zuur hè, dat je dan in de vakantie de klos bent door andere ouders. Hier vijf klassen in quarantaine...
    Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, zeker zuur.... Als hij was weggebleven na het testen was het toch weer een dag minder geweest.

      Verwijderen
  3. Ik snap dat gewoon echt niet, he. Als je je kind laat testen is er een kans dat ze het hebben en dan mogen ze niet naar school. Hoe moeilijk kan het zijn, maar ze zullen dan zelf wel in de problemen komen met hun werk e.d. Anders kan ik het gewoon echt niet bedenken en daar zou ik ook goed kwaad om geworden zijn. Hier valt het gelukkig allemaal nog mee, en ik hoop dat dat zo blijft. Hopelijk test Tobias negatief en hebben jullie nog een leuke vakantie. Gelukkig valt er niet zo heel veel te doen.

    groetjes Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Er zijn ook genoeg ouders die niet laten testen. Je kunt het niet meer voorkomen dat besmettingen dichterbij komen. Wij hebben eigenlijk tot een paar maanden geleden geen besmetting gehad in onze, Roch vrij uitgebreide, familie en vriendenkring. Ook op school van de jongsten niet 1 besmetting. Tot ergens rond carnaval. Toen was er ineens een hele golf. Nu is het weer wat rustiger, alle klassen uit quarantaine. Ben heel benieuwd hoe dat na de meivakantie is.

    Veel sterkte met afwachten of Tobias besmet is, ik hoop dat hij het niet krijgt🍀
    Geniet desondanks ook van de mei vakantie 🌻

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)