zondag 22 mei 2022

Stress van diagnose traject

 Op 31 mei krijg ik (als het goed is) de uitslag van mijn diagnose traject vanwege autisme. Ik merk dat mijn hoofd daar erg vol mee zit en dat het me daardoor lastig lukt om te bloggen, ondanks dat ik het me wel elke keer voorneem, omdat ik het tegelijkertijd wel heel leuk en ook belangrijk vind. Maar het lukt me gewoon niet zo goed als mijn aandacht zo gefocust is op 1 punt. 


Afgelopen dinsdag had ik mijn laatste test gehad, dit is de ADOS test. Over deze test is weinig te vinden online; het is de bedoeling dat je van tevoren ook niet weet wat er allemaal gaat gebeuren, dus ik zal ook geen details hierover posten, behalve de dingen die al online te vinden zijn. De testen voelen vrij random aan, maar hebben allemaal een doel. Tijdens de test word je namelijk geobserveerd en kijken ze hoe je reageert of redeneert. Mijn hoofd staat nooit stil, dus zowel tijdens de test als erna ben ik dan de hele tijd aan het redeneren wat het doel is van de verschillende testen en of ik het wel of niet goed heb gedaan. 


Dat constant zo nadenken is behoorlijk vermoeiend, dus de afgelopen week was ik ook erg moe en kan weinig hebben. Weinig concentratie etc. Het lukt me nu wel wat beter om dat te accepteren, ook omdat ik weet dat het binnen een paar weken wel weer opgelost is. 

1 opmerking:

  1. Het is geen examen he, elke uitslag is een goede uitslag. De diagnose is een handvat om je te helpen met het leven te leven...dat werkt het best met het vaststellen wat je belemmert. Dat kan autisme zijn, of AD(H)D of wat anders. Als die belemmering gevonden is, kan de handleiding des levens voor jou aangepast worden.

    Ik hoop dat het snel 31 mei is...zodat je uit de stress bent.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)