maandag 30 november 2015

Ik ben toch zeker Sinterklaas niet? (Of toch wel??)

Gister was ik dus jarig. En behalve dat ik zelf wat cadeautjes kreeg, heb ik ook een cadeautje gegeven. .... Sander loopt al maaaanden te kwijlen op een iPhone 6s. Maar omdat hij de rijlessen betaalde van zijn eigen "zakgeld" kon hij hem niet kopen / een abonnement afsluiten. En nu is die kostenpost weggevallen, maar bleef hij nog steeds twijfelen... en kwijlen ;)

Dus toen Sander gister weg was heb ik snel de iPhone 6s voor hem besteld. Met een abonnement. Allememaggies wat een geld he? Zelf betaal ik er niks aan, hoor, dat mag ie zelf doen ;) Maar mijn cadeautje is dat ik de knoop voor hem heb doorgehakt. Anders had het nog wel een half jaar kunnen duren. Aardig van mij, He? ;)

Voor degene die benieuwd zijn.... Zelf heb ik dit gekregen:

 • Van mijn ouders een decemberkraslot (als ik een grote prijs win dan krijgt Sander die iPhone 6 alsnog van mij ;) )
 • Mijn zusje en moeder nemen me mee op een high tea
 • Sander neemt me mee uit eten
 • Eerder dit jaar kreeg ik al een Fitbit van Sander, alvast voor mijn verjaardag
 •  Van mijn schoonmoeder een cadeaubon voor de Intratuin, voor het kerstdorpje
Mijn schoonmoeder was trouwens heel verbaasd dat mijn kerstdorpje nog niet staat! Zelf verbaas ik mezelf eerlijk gezegd ook wel een beetje. Normaal heb ik echt niks met Sinterklaas, maar dit jaar vind ik het opeens zó leuk dat ik gewoon wacht tot die ouwe terug is naar Spanje voordat ik mijn dorpje neer ga zetten. Alles op zijn tijd :) 

20 opmerkingen:

 1. Dat je Sinterklaas nou zo leuk vindt, komt omdat je het met een klein kindje gaat vieren die nog gelooft in de Sint. Vond het een hartstikke leuke tijd en een echt kinderfeest. Met surprises en gedichten ed voor volwassenen, heb ik persoonlijk niets mee. Nu we geen kleine kinderen meer in de familie hebben, vieren we geen daarom ook geen Sinterklaas meer maar geven we de cadeautjes met de kerstmis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eindelijk Instagram gevonden maar ik kan me niet aanmelden waant ik wil geen App maar gewoon op laptop kunnen reageren. Kan dat niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toevallig vroeg mijn zus ook net of ik de boom al had staan. Ik zei, het is nog november. Kom over 14 dagen nog maar eens opnieuw vragen. Wij doen voor het eerst niet meer aan de Sint, maar ik wacht evengoed met de boom. Wel heb ik een leuk trapje gemaakt op een workshop. Ik zal op mijn blog nog een foto plaatsen. De kids krijgen voor de Sint wel nog een klein cadeautje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sim only abonnement en zelf iphone kopen is in mijn ervaring altijd goedkoper, plus dat he dan gewoon naar apple kunt als je problemen krijgt ipv via je provider

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig... dat dacht ik dus ook altijd. De markt is echter aan het veranderen, en SimOnly is lang zo aantrekkelijk niet meer. Laten we het even doorrekenen!

   iPhone 6S Space Gray 16 GB, bij Apple €749, gedeeld door 24 maanden, is €31,20 p/m alleen voor het toestel.
   iPhone 6S Space Gray 16 GB, bij Tele2 €47 p/m + €30 "aansluitkosten" (onzin, maar goed... da's dus 1,25 per maand erbij).

   Als jij voor mij een Sim Only wilt aanwijzen voor €48,25-€31,20=€17,20 per maand voor onbeperkt bellen, onbeperkt SMS en 4 GB (meer mag uiteraard)... dan hoor ik het graag! Goedkoopste die ik op Bellen.com kon vinden begon bij €30 :(

   Verwijderen
  2. zal best hoor, ben niet thuis in onbeperkt bellen/sms en mobiel internet... mijn abonnement is 3 euro, want iedereen heeft toch whatsapp/skype/facebook, en overal is gratis wifi.
   ieder zo z'n hobby (en bijbehorende rekeningen)

   Verwijderen
  3. Eu, nee. Niet overal in de wereld is gratis wifi. Iedreen vind het al bijna normaal. Dat is het dus absoluut niet. Helena

   Verwijderen
  4. ik heb het niet over de wereld, maar mijn stadscentrum, werk, thuis, vrienden, familie, bibliotheek, winkelcentrum, cafe's, camping-in-een-dorp, elk benzinestation langs de snelweg toch wel overal gratis wifi... heb al ruim drie jaar geen databundel meer, geen centje pijn. Man ook niet meer sinds zijn laatste baanwissel, en ook nog nooit gemist.

   Verwijderen
 6. Ik denk dat het niet lang meer zal duren voor je ontdekt dat het met sinterklaas-decoratie net zo makkelijk is helemaal los te gaan als met kerstversiering. Er zijn echt leuke dingen te koop (en uiteraard ook een hoop meuk), zelf te maken en zelf te bakken. Leuk om te lezen dat je dit jaar daar ook meer van geniet!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou niet zo blij zijn als mijn vriend een telefoon+ abbo cadeau aan me doet, met de verassing dat ik het zelf moet betalen. Kan me er ook niets bij voorstellen. Komt wat krenterig over. Sorry! Maar ws snap ik jullie humor niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Anoniem... misschien dat het op jou wat gek overkomt, maar ik ben er inderdaad hartstikke blij mee. Misschien heltp het als ik uitleg dat omdat we allebei ons best doen om zuinig te doen en verstandig met ons geld om te gaan ik af en toe helemaal 'vastlopen' bij het nemen van financieel ongezonde beslissingen. Heb ik echt een iPhone nodig? Nee, natuurlijk niet. Erger ik me elke dag aan hoe onhandig mijn 2e hands budget-android-phone zonder mobiel internet en met een prepaid die me effectief nog geen €2 per maand kost (iets dat ik doe zodat ik kan sparen voor een leuke telefoon)? Ja. Nogal. Is dit iets waar ik een enorm bedrag voor over heb? Ja, gek genoeg wel. Behalve van Tobias en Danielle wordt ik ook heel blij van gadgets.

   Dus dan zit ik op het punt dat ik voor mezelf weet dat ik het wil, dat ik er de financiele ruimte voor heb gemaakt, maar dan toch nog niet de knoop durf door te hakken om het echt te doen want: wat-als, wat-als. Dat Danielle mij nu een duw in de rug gaf en het daardoor nu geregeld is zie ik als een cadeautje van haar aan mij, en ik ben er erg blij mee... En dat heeft niet veel met humor te maken, maar vooral met goed aanvoelen wat je partner gelukkig maakt, denk ik.

   Verwijderen
  2. Maar jij wilde de iPhone 6 nogwattes ook niet. Hij twijfelde of hij hem zou kopen - omdat hij het niet nodig vond. Het zou puur en alleen iets voor zichzelf zijn als gadget om mee te spelen (en natuurlijk ook te gebruiken; maar als extraatje).

   Het is fijn als je vrouw dan zegt: weet je lieverd, neem jij gewoon eens even lekker die iPhone. Bovendien werken ze met zijn tweeën en is het HUN geld en gaat het zoals wel vaker benoemd is op het blog op de gedeelde stapel; niet als zijnde zijn of haar geld; dus ze betalen het sowieso allebei.

   Hij twijfelde of het wel nuttig/praktisch genoeg was omdat het best een duur cadeautje is - en zij hakte de knoop door en zei: maakt-niet-uit-we-doen-het; je hebt het verdiend.

   Correct me if i'm wrong, maar zo lees ik het.

   Verwijderen
  3. Dat snap ik ook niet. Zou eerlijk gezegd behoorlijk pissig zijn.

   Verwijderen
  4. Ik zou dit niet ok hebben gevonden. Je jaagt, hoe lief bedoeld ook, iemand op kosten.

   Verwijderen
  5. Wat een leuke (en lieve) reactie, Sander! Ik denk dat ik zelf nooit de iphone besteld zou hebben, maar waarschijnlijk wel psycholgische druk op mijn man uitgevoerd zou hebben om het toch te bestellen! Ik heb ook zo'n man die dan moeite heeft om over die financiele drempel te stappen, en waarschijnlijk boos zou worden als ik het voor hem zou bestellen. Maar op hem inpraten helpt soms wel ;-) Dus herkennen doe ik het zeker (na jouw toelichting).

   Verwijderen
 8. Mijn man zou me vermoorden wanneer ik met zo een cadeau thuis kwam voor hem ;-). Haha. En omgekeerd ook trouwens. Maar het is altijd fijn om je geliefden toch te kunnen te verassen met een cadeau dat ze al zolang wilden.... Prioriteiten zijn voor ieder anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelijk heb je! Ik wacht ook tot Sint weer weg is voor ik met kerst begin.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog gefeliciteerd Daantje! Ik vind het lief, dat cadeau van je voor je man. Ik hoop dat hij er heel veel plezier van heeft. Helena
  Hier in Zweden geen Sint maar al dik in de kerststemming.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hebben jullie allebei 'zakgeld'? Hoeveel pp en wat betalen jullie daarvan?
  Ben benieuwd. Lees graag hoe jullie dat aanpakken!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...