zaterdag 23 juli 2016

Het boek zonder tekeningen

Sander en Tobias hebben een paar weken geleden een nieuw boekje gekregen: het boek zonder tekeningen van B.J Novak. Sander wilde dit heel graag hebben nadat we op Youtube een filmpje hadden gezien over het boek. Dus toen ik hem opeens in het Nederlands zag liggen in een boekwinkeltje hier in de buurt, heb ik mijn kans gegrepen en hem meegenomen.

Het filmpje geeft ook direct een goed beeld van wat het boekje precies inhoudt:



Ik vroeg me af of Tobias er niet nog iets te jong voor is, maar nee hoor! Hij reageert er even enthousiast over als de kindjes in het filmpje. Daarnaast praat hij nu regelmatig over de 'robot-aap' en het nijlpaard dat Poepiekont heet. ;)

Leuk bijkomend voordeel: door alle verschillende letters die worden gebruikt is Tobias opeens heel erg geinteresseerd geraakt in letters! Hij heeft opeens door dat die letters een betekenis hebben. :)

8 opmerkingen:

 1. Dat is een geweldig boek, ook al zou je dat niet verwachten. De kinderen bij dochter in de kleuterklas lagen in een deuk toen juf hem voorlas en ik er toevallig bij was. Heel knap gemaakt/ bedacht dus eigenlijk.

  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk filmpje. Hilarisch hoe de kinderen reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip! ik zocht nog een leuk cadeau voor jongste zoon. ziet er heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een leuk boek. Heb hem meteen tweedehands voor onze kleinzoon besteld, die wordt in december 4 jaar.
  Heb ik het 1e sint-cadeau alvast binnen. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan vanaf hier helaas geen filmpjes kijken. Als ik weer thuis ben ga ik het zeker bekijken. Leuk cadeau voor mijn bijna 4 jarige voor haar verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, het is maar hoe je een boek voorleest. Want dat maakt het grappig. De mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft deed ik gewoon uit mijn hoofd. Zelfde reacties. Als je het verhaal maar goed verteld. Kinderen onder de dekens bij 'We gaan op berenjacht' zo spannend vonden ze het. Vind het daarom niet echt een bijzonder boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk boek, ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)