zaterdag 31 augustus 2024

Onze nieuwe bank is er eindelijk!

 Gister was het, na ongeveer 20 weekjes wachten, eindelijk zo ver: onze nieuwe bank werd bezorgd! Het was toch wel spannend, want we hadden weer voor een lekker opvallend kleurtje gekozen, namelijk de kleur petrol. We dachten dat dit wel heel gaaf zou staan in onze woonkamer, maar je weet het natuurlijk nooit. Een eerdere gok met een rode bank was ons goed bevallen, dus we gingen ervoor!



Zodra de bank binnen was wilden de mannen gelijk in complete chill-modus, dus ook met het bed-gedeelte uitgeklapt zodat we alledrie languit op de bank kunnen liggen. Het is wel heel erg lekker chillen zo en ik kijk heel erg uit naar de gezellige film-avonden die we in deze opstelling gaan hebben:



Zelf moet ik er nog even een beetje aan wennen, want onze vorige bank zat heel anders, dus dat heeft even tijd nodig, maar komt vast wel goed. Ik ben er wel heel erg blij mee in elk geval! Sowieso ook dat we nu geen losse kussens meer hebben die elke dag weer netjes moeten worden gelegd is een heel verschil. Dit was onze oude bank met 9 losse rugkussens en 3 losse zitkussens:




vrijdag 30 augustus 2024

Mellow naar de dierenarts

 Afgelopen woensdag viel ons opeens een wondje op Mellows koppie op. Was ze ergens tegenaan gelopen? Had ze zichzelf gekrabbeld? Wat was er precies gebeurt? Kon ze het ons zelf maar vertellen, want nu was het maar raden wat er aan de hand was. Zelf dacht ik eerlijk gezegd gelijk aan hotspot, waarbij katten aan zo'n wondje blijven likken waardoor het geen kans heeft te genezen. 



Woensdag dus gelijk de dierenarts gebeld en die heeft de foto gezien en raadde aan om eerst even te proberen of het beter zou worden met honingzalf. Dit is een zalfje dat wondjes bij katten en honden ontsmet en verzorgd. Als het groter zou worden, dan moesten we snel aan de bel trekken. (Overigens is het best handig zag ik om zo'n zalfje in huis te hebben als je huisdieren hebt. De dierenarts vroeg er 15 euro voor terwijl het bij bol voor 10 te koop is!!) 


Eerst leek het wel goed te gaan, maar helaas vanochtend zagen we toch dat het een stuk groter is geworden en dat ze er ook dusdanig veel aan likt dat haar hele poot ook vochtig is van het likken (ze likt aan haar poot en gaat daarmee dan langs het wondje). Straks dus toch maar weer de dierenarts bellen. Gelukkig hebben we een dierenverzekering, dus de kosten zijn al vergoed.  

woensdag 28 augustus 2024

Afvallen - update 18

 Zijn er alweer 2 weken voorbij? De tijd gaat zo onwijs snel. Tobias is inmiddels alweer een paar dagen naar school toe, dus ik zal er nu weer aan 'moeten geloven': verder met afvallen. Tijdens de vakantie had ik als voornemen om op gewicht te blijven, of dat is gelukt lezen jullie in deze blogpost. 


Resultaat

De eerste week was ik 400 gram aangekomen. Dit was ook wel te verwachten, want ik had in de week voor dit weegmoment pizza, high tea en sushi gegeten. 

De tweede week was er weer 500 gram af. 

Effectief ben ik dus 100 gram afgevallen deze twee weken.  

Eten

Qua eten hebben we veel maaltijden van Project Gezond gegeten. Maar we maakten ook een aantal uitstapjes waarbij we wat minder gezonde keuzes maakten. En we vierden ons 12-jarig trouwjubileum met een bezoekje aan een sushi-restaurant. En ik had een high tea met een vriendin. 

Ook de tweede week maakten we regelmatig recepten van Project Gezond, waaronder deze heerlijke bulgursalade met tuinerwtjes en halloumi. 

Bulgursalade uit het vegetarische kookboek

In de tweede week sloten we de vakantie af met een etentje bij de all you can eat, maar ik heb geprobeerd gezonde keuzes te maken door vooral voor wokken te kiezen. De rest van de week hebben we wel gezonde keuzes gemaakt.

Beweging

De eerste week had ik 6.825 stappen gemiddeld. De tweede week 6.120. Daarnaast heb ik ook een aantal keer wat grotere stukken gefietst.

Stress

Qua stress vielen deze twee weken wel mee. Er speelden geen grote gebeurtenissen die extra stress veroorzaakten. Wel kregen we te horen dat onze bank, die eigenlijk pas over 2 weken zou komen, al klaarstaat. Of we die even binnen 2 dagen wilden ophalen (door onszelf of door bezorging). Hier had ik wel even een avondje stress van, omdat ik de emaill pas zag toen het bedrijf al dicht was en ik niet kon vragen of het ook een paar daagjes later kon. Gelukkig is dat inmiddels opgelost en heeft zoiets geen effect op het afvallen. 

dinsdag 27 augustus 2024

Afbouwen met slaapmedicatie

 Ongeveer anderhalf jaar geleden kreeg ik, na een oorontsteking, een heel vervelende piep in mijn oor. Dusdanig vervelend dat ik er helemaal niet van sliep. Een arts heeft mij toen medicatie voorgeschreven die enerzijds prikkeldempend werkt, en aan de andere kant ook als bijwerking heeft dat je er goed van kan slapen. Sindsdien sliep ik als een roosje. 


Enige nadeel: deze medicatie zorgt ook voor gewichtstoename en afvlakking van het gevoelsleven. Na anderhalf jaar wilde ik eigenlijk wel weer eens kijken of het mij ook zonder deze medicatie lukt. Ik ben nu dus anderhalve maand langzaam aan het afbouwen (in overleg met een arts!) en sinds afgelopen weekend helemaal gestopt. De piep ben ik inmiddels toch wel aardig aan gewend geraakt geloof ik. 


Aan het tijdstip van deze blogpost kunnen jullie misschien al een beetje afleiden hoe het gaat: ik was vanochtend om 6 uur al wakker. 😓 Ik hoop echt dat het gewoon een tijdelijk iets is en dat mijn lichaam even moet wennen aan het gebrek aan dit stofje, maar het is wel een flinke overstap als je de afgelopen jaren gewend bent geraakt aan dat je soms zelfs wel tot 11 uur kan slapen. 


Ik hoop dat ik er snel weer aan gewend ben om zonder deze medicatie door het leven te gaan. Het heeft me door een lastige periode heen geholpen maar nu is het weer tijd om het zelf te doen. 



maandag 26 augustus 2024

De laatste eerste schooldag op de basisschool

 Daar ging ie dan vanochtend, met zijn nieuwe tas, voor de laatste keer een eerste dag op de basisschool. Hoe dan?! De jaren zijn echt zo snel gegaan! Het voelt net alsof het vorig jaar was dat we hand in hand daar voor het eerst het schoolplein op kwamen.


Het eerste jaar vond ik het best spannend, zou Tobias het wel naar zijn zin gaan krijgen op school? Maar in de loop van de jaren groeit het vertrouwen daarin steeds meer en inmiddels heb ik er het volste vertrouwen in dat hij weer een leuk schooljaar tegemoet gaat. 


zaterdag 24 augustus 2024

Agenda kopen: ik ben er weer vroeg bij!

 Dit weekend zijn we voor Tobias even wat spulletjes voor school gaan kopen. Onder andere een schooltas, waar ik eerder al over blogde. Maar ook gymkleding, gymschoenen en voor het eerst een school-agenda. Dit hoefde officieel nog niet, maar werd wel aangeraden door de leerkracht. En ik vind het zelf toch wel belangrijk dat hij alvast enigszins gaat wennen aan het gebruiken van een agenda voor hij naar de middelbare school gaat.


Zelf ben ik natuurlijk een grote fan van opschrijfboekjes, planners enz. dus ik ging ook gelijk even voor mezelf kijken. Maar eigenlijk ben ik gewoon nog steeds heel tevreden met mijn agenda van Structuurjunkie dus ik ga volgend jaar ook weer voor deze agenda. Ik heb hem gelijk besteld, want bij Bruna hadden ze hem niet. Dus ik moet nog even een dagje langer wachten. 


Sander vindt natuurlijk dat ik er weer veel te vroeg mee ben, maar ik vind het fijn om mijn agenda al ruim van tevoren te hebben. In het begin van het schooljaar krijgen we bijvoorbeeld altijd een kalender met alle afspraken en evenementen voor het hele schooljaar, dus ik vind het ook handig om die direct over te schrijven. Bovendien geeft het mij veel houvast en rust om alvast door te kunnen plannen. 


Zijn jullie meer team Sander of team Daantje in deze?

vrijdag 23 augustus 2024

Dat was 'm dan, de vakantie! Week 6

 Vandaag worden de hutten gesloopt en opgeruimd en is het daarmee het einde van het Huttendorp en daarmee ook van de vakantie.


We hebben een superleuke vakantie gehad, waarvan jullie allemaal hebben kunnen meelezen via de wekelijkse vakantie-blogpost. Deze laatste week stond voor Tobias natuurlijk vooral in het teken van het Huttendorp en daardoor heb ik er niet veel over te vertellen, maar voor de volledigheid wilde ik toch ook over deze laatste week een blogpostje schrijven. 


Zelf heb ik me ook goed vermaakt deze week. Op maandag deed ik een high tea met mijn 'bestie' en gister ben ik gezellig op visite geweest bij mijn nicht. De rest van de week probeerde ik het huishouden een beetje in het gareel te krijgen, want dat loopt nooit zo lekker in de vakanties, dus ik had wel wat achterstand 


Vanavond gaan we nog uit eten bij Tobias' lievelings all you can eat restaurant en daarmee sluiten we de vakantie dan af. Het zal wel weer even wennen worden om weer elke ochtend om half 8 wakker te worden om ervoor te zorgen dat Tobias elke dag op tijd op school verschijnt, maar het gaat vast wel weer lukken. 😁

donderdag 22 augustus 2024

Mijn eigen schooltas: leuke herinneringen

 Door mijn blogpost over Tobias' rugzak, en jullie reacties hierop, kwamen er ook weer leuke herinneringen aan mijn eigen schooltassen tevoorschijn. 😁 Deel ook vooral jullie eigen herinneringen in de comments, ik vind dat zo leuk om te lezen en het haalt bij mij zelf dan ook weer extra herinneringen op. 


Mijn rugzak was een trouwe metgezel gedurende mijn middelbare schooljaren. Het was een Eastpak, natuurlijk, want dat was dé rugzak om te hebben op mijn middelbare school. Iedereen had er een, maar het was juist de kunst om je rugzak uniek te maken. Ik deed dat door er patches op te laten naaien door mijn moeder. Zo had ik een patch van de Red Hot Chili Peppers en ook eentje van Rammstein. Het was mijn manier om mijn identiteit uit te drukken, een stukje van mezelf dat ik overal mee naartoe droeg.


Een andere manier waarop ik uniek was met mijn rugzak, was dat ik hem ook een tijdje op mijn buik heb gedragen. Dit staat zelfs in het jaarboek dat we aan het eind van de middelbare school kregen: "ik val op omdat ik mijn rugzak op mijn buik draag". Ach ja, ik was jong, zullen we het daar maar op houden? Ik weet nu eigenlijk ook niet meer wat me destijds bezielde 😂


Iets wat minder uniek was, was het weghalen van de twee streepjes van de E van EASTPAK waardoor er LASTPAK kwam te staan. Ik weet niet meer precies wie daarmee was begonnen, maar op een gegeven moment had iedereen opeens 'lastpak' op zijn / haar tas staan. 😂


Tussendoor heb ik ook een tijdje een postman bag gehad, maar hier kreeg ik al vrij snel spijt van, omdat dit erg veel gewicht op 1 schouder legt. Dus al snel ben ik toen weer terug overgestapt op de oude vertrouwde rugzak - en eigenlijk draag ik die nog steeds het liefst, ik vind het praktisch, er kan veel in en het gewicht zit mooi over 2 schouders verdeeld. 

woensdag 21 augustus 2024

Schooltas: voorsorteren voor de middelbare school?

Vlak voor het einde van het vorige schooljaar ging Tobias' schooltas kapot. Dat betekent dat we nu een nieuwe moeten kopen, maar we twijfelen eigenlijk al de hele vakantie over wat de beste keuze is. Gaan we voor een vrolijke kindertas, of kiezen we meteen voor een stevige Eastpak rugtas die hij later ook op de middelbare school kan gebruiken?


Argumenten voor een kindertas / tegen Eastpak:
  • Het past beter bij Tobias' leeftijd
  • Tobias vindt het (misschien) leuker 
  • Hij kan voor een tas kiezen met een plaatje van iets dat hij leuk vindt
  • Een Eastpak tas is misschien nog iets te groot voor Tobias' huidige postuur

Argumenten voor een Eastpak:
  • Hij gaat langer mee, dus duurzamere keuze
  • We hoeven dan volgend jaar niet wéér een nieuwe tas te kopen
  •  Hij kan vast aan deze tas wennen

Natuurlijk is het belangrijkste wat Tobias zelf wil, dus daar gaan we het vanavond even met hem over hebben om dan de juiste keuze te maken. Wat zou voor jullie de doorslaggevende factor zijn, naast wat het kind zelf wil natuurlijk? 

dinsdag 20 augustus 2024

Huttendorp

 Zoals de afgelopen jaren is Tobias ook dit jaar weer gestart met Huttendorp. Dit is een happening van een week, waarbij kinderen uit onze wijk mogen komen bouwen, knutselen, diverse sporten proberen, springkussens, een zipline... Eigenlijk teveel om op te noemen. 


Gister ging Tobias er met een beetje tegenzin heen. Dit heeft hij elk jaar, maar als hij er eenmaal is heeft hij het super naar zijn zin. Ik kreeg al gelijk een foto van Tobias in de knutselhut met de dochter van een vriendin - die twee weten elkaar elk jaar bij het Huttendorp weer te vinden 😁


Ondertussen had ik dankzij het Huttendorp eindelijk mijn handen vrij, en dat was ook wel nodig, want het huis leek wel ontploft! Maar voordat ik me aan die chaos ging wagen, stond er iets veel belangrijkers op de agenda: gisteren had ik een heerlijke high tea met een vriendin. Het huishouden kon wel weer wachten tot vandaag, dat loopt niet weg.






vrijdag 16 augustus 2024

De vijfde vakantieweek

 En dan is opeens de 5e vakantieweek alweer voorbij. Voor mij voelt dat altijd als de laatste vakantieweek, want in de 6e week heeft Tobias een dagkamp in de wijk. Hiervoor is hij dan elke dag van 10 tot 4 onder de pannen, dus veel gezamenlijke activiteiten zitten er dan niet in tijdens die laatste week. 


Maandag hebben een rustdagje gehouden, omdat het een druk weekend was geweest.  Ook was het 33 graden die dag, dus een prima reden om het even lekker rustig aan te doen en lekker bij de ventilator in de buurt te blijven. 


Dinsdag zijn we met een vriendin en haar zoon en neefje naar Jeugdvakantieland geweest. Een jaarlijks terugkerende traditie. Naarmate de kinderen ouder worden merken we echt dat ze steeds zelfstandiger worden en dat er dan ook meer ruimte is om lekker ergens wat te gaan drinken terwijl de kinderen zichzelf vermaken. Ik maakte deze sfeer-impressie van Tobias' dag:



Woensdag zijn we op de fiets naar mijn tante gegaan en hebben daar even een kopje koffie gedronken.

Donderdag zijn we met Tobias' neefjes (de kinderen van mijn zus) en mijn zus naar een binnenspeeltuin geweest. Het was daarbinnen eigenlijk een beetje te heet, dus we waren vrij snel weer weg. 

Vrijdag, vandaag, is het regenachtig, dus gaan we een filmmiddag doen thuis. En vanavond gaan we gezellig met zijn drietjes Carcassone spelen. Zondag gaan we nog naar Bobbejaanland toe, maar daar schrijf ik denk ik later nog wel een losse blogpost over. 

woensdag 14 augustus 2024

afvallen - update 17

 Resultaat

Zoals ik al had gezegd ga ik me nu niet focussen op afvallen, maar op zoveel mogelijk op gewicht blijven. Dit is niet altijd even makkelijk omdat we veel buiten de deur hebben gegeten en ook twee dagen all in naar de sauna zijn geweest.

De eerste week was ik 300 gram kwijt. 
De tweede week was ik (wonderbaarlijk!) 400 gram kwijt.


Eten

Qua eten heb ik thuis mijn best gedaan om normaal te eten, maar we hebben ook veel buiten de deur gegeten. Ik heb geen enkele keer een maaltijd van Project Gezond gegeten, al zijn gister wel de boodschappen weer binnengekomen om dit weer op te gaan pakken. 

Ik merk ook dat ik het lastig vind om boven de pannen te gaan staan als het zo warm is zoals afgelopen maandag en dinsdag. Dan kies ik toch snel voor soep met een broodje. 


Bewegen

Qua beweging ging het wel redelijk. De eerste week liep ik 7.529 stappen per dag gemiddeld. De tweede week 5.536. Dat het de tweede week lager was kwam doordat ik in de sauna geen stappenteller om heb gehad en ook weinig heb gelopen die twee dagen. Na de vakantie wil ik ook weer vaker een Youtube workout gaan doen en verder gaan met ringfit adventure. 


Stress

Het gaat niet goed met de gezondheid van mijn schoonvader en dit geeft veel stress. Een voorbeeld hiervan is dat we werden gebeld dat mijn schoonvader met spoed was opgenomen in het ziekenhuis. We wisten niet of we er snel heen zouden moeten, dus hebben we die dag patat gehaald, zodat we geen tijd zouden verspillen aan koken. 

Ook de vakantie is voor mij gewoon een stressvolle periode. Dat ligt totaal niet aan Tobias, maar aan het gebrek aan ritme en vastigheid. Hierdoor vind ik het ook lastiger om goed voor mezelf te zorgen. Vanaf volgende week zou er weer wat meer regelmaat in de dagen moeten komen. 

dinsdag 13 augustus 2024

Ziek van energy drink

 Afgelopen vrijdag waren we bij mijn schoonouders en bood mijn schoonmoeder me een drankje aan dat ze speciaal voor mij had gekocht: een bierachtig drankje met tutti frutti smaak. Ik zat er smakelijk van te drinken en toen viel opeens mijn oog op het blikje: energy stond erop. Toen bleek dus opeens dat het niet alleen alcohol was, maar ook een energy drink met taurine en caffeïne erin. Ik dacht nog bij mezelf: dat wordt vannacht waarschijnlijk dan slecht slapen!



Na dit drankje ging ik even op bed liggen om te ontprikkelen van de reis en het drukke praten met mijn schoonmoeder. We zouden een half uurtje later gaan eten. In dat half uurtje merkte ik dat ik me opeens niet goed begon te voelen. Het begon met een milde misselijkheid waar ik nog niet veel achter zocht. Maar na een half uurtje voelde ik me opeens goed ziek. Ik ging naar beneden om te gaan eten, maar merkte dat de geur van het eten, die ik eerst nog heerlijk had gevonden, me opeens enorm tegenstond. Ook kreeg ik last van hartkloppingen. Dus ik ben maar snel weer terug naar bed gegaan. 


Deze hele misselijkheidsaanval heeft ongeveer anderhalf uur geduurd. Toen was het opeens weer over en heb nog met smaak de avondmaaltijd die mijn schoonmoeder had achtergehouden gegeten. Ik kan niet anders dan concluderen dat dit toch echt aan die energy drank heeft gelegen. Een zo'n energy drinkje bevat evenveel caffeïne als een kop koffie, maar blijkbaar reageer ik er heel anders (heftiger) op. 


Hebben jullie ook wel eens zoiets ervaren na het drinken van een energy drink?

maandag 12 augustus 2024

De vierde vakantieweek

 Vandaag weer een verslagje van onze vierde vakantieweek. Voor wie het heeft gemist: hier kun je het verslagje van de derde week lezen - door een verstoring van Blogger hebben veel mensen die gemist helaas. 


Op maandag en dinsdag hadden we vrij rustige dagen. We hebben die dagen gebruikt om op te ruimen en tassen in te pakken voor een paar daagjes vakantie. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk! Ook gingen we even bij mijn ouders langs op de koffie. 


Woensdag zijn we naar Ede vertrokken, waar we twee nachtjes bij een vriendin hebben gelogeerd. Het was erg leuk om haar weer even wat langer te zien en even bij te praten. Woensdagavond zijn we gezellig een pannenkoekje gaan eten ergens in de omgeving.



Ook zijn we op donderdag naar Ouwehands dierenpark geweest, waar we onder andere koala's hebben gezien. Erg leuk was dat. Ik wilde al heel lang koala's en pandaberen in het echt zien, dus dit was echt genieten voor mij. 



Op vrijdag zijn we toen doorgereden naar mijn schoonouders in Friesland. We maakten een tussenstopje in Drachten voor oranjekoek - zonder oranjekoek is mijn weekend in Friesland namelijk niet compleet.



We hebben 1 nachtje gelogeerd bij mijn schoonouders. Daarna lieten we Tobias bij mijn schoonouders en zijn wij naar de sauna geweest voor een saunaweekendje met overnachting. Tobias is met pake en beppe naar Duinen Zathe geweest. Tot zijn grote verrassing waren ook zijn neefje en nichtje daar, wat het uitstapje extra speciaal maakte voor hem.


Het was een lekker druk weekje vol met leuke uitstapjes en gezellige momenten. De komende week ziet er ook weer goed gevuld uit, dus morgen, met temperaturen die oplopen tot 33 graden, nemen we een rustdagje om even op adem te komen en bij te tanken voor wat komen gaat.

zondag 11 augustus 2024

Zuinigaan

 Gister ben ik erachter gekomen waarom mijn blogposts zo weinig worden gelezen. Ik dacht dat het na de vakantie wel weer goed zou komen maar blijkbaar worden mijn Posts niet meer doorgestuurd naar de leeslijst van zuinigaan waardoor weinig mensen weten dat ik iets nieuws heb geschreven 😞


Hopelijk lost dit probleem zich snel weer op want ik vind het best wel jammer als mensen opeens niet meer meelezen en ik krijg ook weinig reacties meer. 

maandag 5 augustus 2024

Waar is iedereen? Het is overal uitgestorven!

De laatste tijd valt het me op: het is overal zo ontzettend rustig. Waar zijn al die mensen gebleven? Of ik nu door de straten loop, met het openbaar vervoer reis, in de winkels ben of zelfs mijn blog bijwerk, het voelt alsof iedereen verdwenen is. Wat is er aan de hand?

Elke keer als ik de deur uitga, merk ik het meteen. Op straat is het doodstil. Waar ik vroeger altijd wel iemand tegenkwam die de hond uitliet of een rondje jogde, zie ik nu nauwelijks iemand tijdens mijn dagelijkse rondje wandelen. Het is alsof de stad helemaal uitgestorven is!

Ook in het openbaar vervoer is het opvallend stil. Bussen en treinen die normaal gesproken volgepakt zijn met mensen, rijden nu vaak half leeg rond. Geen gedrang bij de deuren, geen rijen mensen die proberen in te stappen. Het is bijna vreemd om te zien hoe rustig het is geworden. Maar ik moet bekennen: ergens is het ook wel lekker. Dus hier hoor je me zeker niet over klagen!

Zelfs in de winkels is het stil. Waar er normaal altijd mensen voor je voeten lopen en midden in het gangpad stil blijven staan, zijn de supermarkten nu bijna leeg. Geen drukte meer bij de kassa's, geen mensen die langs je heen schieten met hun winkelwagentjes. Het voelt echt vreemd aan... maar stiekem ook wel lekker hoor!

Deze stilte heeft nu zelfs ook mijn blog bereikt. De gebruikelijke reacties en bezoekersaantallen zijn sterk afgenomen. Waar ik vroeger dagelijks interactie had met mijn lezers en mijn statistieken altijd in beweging waren, is het nu opvallend stil. Het lijkt wel alsof iedereen plotseling verdwenen is uit mijn online wereldje.

Dus, waar is iedereen? Het lijkt erop dat de vakantieperiode de boosdoener is. Veel mensen zijn waarschijnlijk op vakantie, genieten van hun vrije tijd en zijn even weg van hun gebruikelijke routines. Ze brengen tijd door met familie en vrienden, ontdekken nieuwe plekken, en nemen even afstand van het dagelijks leven – inclusief mijn blog!

Ik heb zelfs even overwogen om dan tijdelijk te stoppen met bloggen, want als het niet wordt gelezen, is het dan nog wel nuttig? Maar ik merk dat het voor mezelf toch wel prettig is om de routine erin te houden, dus ik blijf proberen om wekelijks 2 tot 3 blogposts te schrijven.

Merken jullie ook dat het rustig is op diverse plekken? 

zondag 4 augustus 2024

De derde vakantieweek

 Ook deze week krijgen jullie weer een verslagje van mij van onze derde vakantieweek


Maandag en dinsdag hebben we vrij rustig aan gedaan. Maandag was echt een hele rustdag en dinsdag zijn we pannenkoeken wezen eten bij opa en oma, wat erg gezellig was. Eigenlijk vonden we het beide te warm om andere drukke activiteiten te ondernemen, dus bleven we lekker thuis in de buurt van de ventilator. Wel hebben we ook lekker een ijsje gehaald bij de plaatselijke snackbar.



Woensdag zijn Tobias en ik mee geweest met een busreisje naar Drievliet. Dit was ook erg leuk en we hebben die dag lekker genoten van alle achtbanen en andere attracties. Tobias is wel 6 keer in de Dynamite Express geweest, want er stonden eigenlijk nergens lange wachtrijen. Dit was wel heel erg leuk en fijn.


Donderdag namen we weer een dagje om bij te komen van Drievliet. We hebben even een kopje koffie gedronken bij opa en oma en de rest van de dag was gewoon lekker rustig.

Vrijdag zijn Sander en Tobias naar de bibliotheek geweest en ben ik een high tea gaan doen met mijn moeder en zus. Dit was nog een cadeautje voor de verjaardag van mijn moeder. Ze was er erg blij mee.


Zaterdag zijn we naar de verjaardag van mijn nicht en achterneefje gegaan. Tobias' neef, de oudste van mijn zus, was daar ook dus ze konden lekker samen spelen. 's Avonds hebben we ook nog lekker geplaat. Eigenlijk wilden we BBQen maar het regende een beetje, dus vandaar dat we hebben geplaat.



Zondag gingen we naar plaswijckpark. Tobias kon hier naar harte lust spelen terwijl wij lekker van een kopje koffie op een terrasje genoten. Het was een erg leuke dag. 



Het was weer een geslaagde week met goede afwisseling tussen rustige en drukke dagen. 


vrijdag 2 augustus 2024

Mijn "autisme kit"

Afgelopen woensdag zijn Tobias en ik naar Drievliet geweest waar we een superleuke dag hebben gehad. Om het zo leuk mogelijk te maken neem ik tegenwoordig mijn "autisme kit" mee - een aantal voorwerpen waarmee ik mijn dag zo prettig mogelijk doorkom. Een pretpark is namelijk superleuk, maar wel erg overprikkelend. Voordat ik wist van mijn autisme was ik aan het eind van zo'n dag helemaal op, trok me helemaal terug en werd soms zelfs een beetje snauwerig. Door wat kleine aanpassingen hou ik het nu een stuk beter vol.


Wat zit er dan allemaal in mijn "autisme kit"?

  • Mijn autipas. Dit is een pasje waarmee ik kan aantonen dat ik autisme heb. In sommige gevallen mag je dan gebruik maken van een andere ingang voor de attractie, waardoor je de prikkels van het in een drukke rij staan kunt vermijden. 
  • Dextro energy. Als ik te laat eet kan dit mij erg overprikkelen en als ik overprikkeld ben vind ik het weer heel lastig om iets uit te kiezen wat ik wil eten. Door op zulke momenten even snel een Dextro te nemen help ik mezelf weer om daarna wat makkelijker een keuze te maken. 
  • Koptelefoon. Als ik echt teveel geluidsprikkels krijg kan ik eventueel mijn koptelefoon opdoen. (Dit gebruik ik bijvoorbeeld als we met het openbaar vervoer ergens heen gaan)
  • Oordopjes. Een tweede manier waarop ik me wat kan afsluiten voor ongewenst geluid, maar waarmee ik nog wel het gesprek met mijn reisgenoten kan volgen
  • Een fidget cube zodat ik iets heb om mee te friemelen als dat nodig is
  • Rustgevende medicatie 
  • Zonnebril om overprikkeling door fel licht tegen te gaan

Heb ik dit dan elk uitstapje nodig? Meestal niet om eerlijk te zijn. Maar het is wel heel fijn om het bij me te hebben, zodat ik er gebruik van kan maken als het wél nodig is.